Alweer ruim een maand geleden nam de oudste afscheid op de peuterspeelzaal. We maakten toen een bedankje voor de juf. Afgelopen vrijdag had de kleine man vervolgens juffendag op school en maakten we weer een tof bedankje voor de juf. Deze cake in een mok kan je toe passen op verschillende momenten of je maakt hem gewoon stiekem lekker voor jezelf.

Bedankje voor de juf (Cake in een mok)

Toen de kleine man afscheid nam op de peuterspeelzaal trakteerde hij vulkanen. Ik wilde de leidsters echter ook graag een apart bedankje geven. Samen met de kleine man maakte ik toen een lekkere cake in een mok. Je hebt hier maar een paar ingrediënten voor nodig en iedereen kan het maken. Zo tegen het einde van het schooljaar is het tevens leuk om de juf of meester te bedanken met een kleinigheidje. Het vinden van iets origineels waar de juf ook nog iets aan heeft, vond ik echter niet meevallen. Ik maakte daarom weer een versie van de cake in een mok maar nu in een potje. Het cadeautje viel gelukkig in de smaak.

Wat heb je nodig?

  • een beker of potje met deksel
  • kokosbloesemsuiker
  • (spelt)bloem
  • cacao
  • eventueel porceleinstiften

Hoe ga je te werk?

Ik kocht witte mokken en daar mocht de kleine man, met porceleinstiften, een tekening op maken. Na het afbakken in de oven zijn deze bekers nu vaatwasserproof dus kunnen ze ook daadwerkelijk gebruikt worden.

Vervolgens vulden we de bekers ieder met 4 eetlepels kokosbloesemsuiker, 4 eetlepels speltbloem en 2 eetlepels cacao. Ik knipte van een boterhamzakje een cirkel. Deze bevestigde ik met een elastiekje over de bovenkant van de mok zodat alle ingrediënten er niet uit vallen.

DIY; bedankje juf of meester cake in een mok

Vervolgens maakte ik een klein kaartje van karton. Hier schreef ik de overige ingrediënten op en wat je moet doen voordat het een lekkere cake is.

DIY; bedankje juf of meester cake in een mok

Ik herhaalde het bovenstaande met een glazen potje met deksel van de Xenos. Hier maakte de kleine man een kaart bij waar ik weer het recept op schreef. Ik ben erg benieuwd of de juf er al van heeft gesmuld.

DIY; bedankje juf of meester cake in een mok1

Recept

  • 4 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 4 eetlepels speltbloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels water

Roer het geheel door elkaar. (In de beker.) Zet het dan 2 minuten in de magnetron op 850 watt. Prik even in de cake om te zien of de binnenkant luchtig is maar droog. Zo ja? Smullen maar!

Wat voor bedankje geeft jouw kindje aan de juf/meester?

Handtekening

 

2 Comments on DIY; bedankje voor de juf (Cake in een mok)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.