In sommige delen van het land zijn de scholen nu met hun laatste weekje bezig voor de zomervakantie. Zo ook mijn kleine man. Vrijdag begint de vakantie en dus ben ik druk ideeën aan het verzamelen om met de kinderen te doen. Een tent bouwen van takken stond al geruime tijd op ons to-do lijstje. We zijn dus alvast aan de slag gegaan en ik denk dat we daar de hele vakantie nog wel mee in de weer blijven.

DIY; Een tent bouwen van takken

Wij wonen naast een fijn recreatiegebied met bos waar we behoorlijk wat uurtjes spenderen. Thuis hebben we echter ook een hele fijne tuin en dus vond ik het wel eens tijd worden om het bos naar huis te halen. De kleine man en ik wilden wel eens een tent bouwen van takken. Uiteraard kan je dat prima doen met wat touw maar ik zag bij de webwinkel Gezinnig iets wat me nog leuker leek.

Sticklets

Gezinnig is een super fijne webwinkel waar ik regelmatig iets koop. Dit keer vond ik daar de Sticklets. Stevige bouwelastieken in diverse vormen en maten om iets tofs met stokken of takken te maken. Die moest ik hebben! Mijn winkelmandje zat binnen enkele klikken vol en de volgende dag had ik de Sticklets al in huis. Wij konden aan de slag!

Wat heb je nodig?

DIY; Een tent bouwen van takken met Sticklets

 • takken in diverse lengtes en diktes
 • Sticklets (of natuurlijk gewoon touw)
 • Een oud laken of kleed

Hoe ga je te werk?

Samen met de kleine man ging ik eerst het bos in om takken te verzamelen. De gemeente legt bij ons altijd gesnoeide takken bij elkaar op een berg dus dat was lekker makkelijk zoeken. We namen een aantal dikke takken van ongeveer anderhalve meter mee en wat kleinere.

DIY; Een tent bouwen van takken met Sticklets
Eenmaal thuis sorteerde we de takken eerst op lengte om te zien wat we er mee konden. We bleken genoeg takken te hebben om een tipi te kunnen maken.

Vijf lange takken verbonden we bovenaan aan elkaar met een paar Sticklets. Vervolgens maakten we onderaan tussen de ‘staanders’ nog wat dwarse takken. Dit zorgt ervoor dat de vorm goed blijft staan en de tipi ook wat steviger is. Alle takken hebben we aan elkaar gemaakt met diverse Sticklets. De kleine man kon hier goed bij helpen en kreeg ook vrij snel zelf door hoe hij de bouwelastieken kon gebruiken.

DIY; Een tent bouwen van takken met Sticklets

Doordat de Sticklets allemaal verschillende vormen en diktes hebben kun je gemakkelijk meerder takken aan elkaar verbinden. Het is ook echt verrassend stevig want na een nacht regen en wind stond de tent nog steeds overeind. Ook tijdens het, soms wat woeste, spelen in de tent blijft de tipi goed in elkaar staan, ideaal dus.
DIY; Een tent bouwen van takken met Sticklets

Uiteindelijk drapeerde ik er nog een oud laken omheen en kon het echte kamperen beginnen. We bouwden nog een klein kampvuurtje van de overgebleven takjes en meneer vertelde me spannende verhalen. Een geslaagde zomer activiteit.

DIY; Een tent bouwen van takken met Sticklets

Een tent bouwen van takken, heb jij dat al wel eens gedaan?

Handtekening

(Dit is géén gesponsord bericht)

 

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments on DIY; Een tent bouwen van takken met Sticklets

 1. Astrid
  26 augustus 2016 at 06:54 (8 jaar ago)

  Wat een leuke dingen zeg! Wel een klein beetje jammer dat ze niet in camouflage kleuren zijn, ze vallen zo wel héél erg op 😉 Of je moet natuurlijk het laken gewoon eromheen doen

  Beantwoorden
  • Bianca
   26 augustus 2016 at 13:17 (8 jaar ago)

   Ik vind het wel ideaal dat het felle kleuren zijn want dan raak ik ze niet zo snel kwijt in het gras 😉

   Beantwoorden
  • Christina Kazakia
   27 januari 2017 at 19:59 (7 jaar ago)

   Hello! Creator of Stick-lets here. We actually started making Camo Colors last year and they are a big hit. Take a look : https://stick-lets.com/collections/camping-outdoors

   But yes, the bright colors more ideal for children since they can see them easily and ensure they don’t get left behind. You can meet our Camo Colors at Spielwarenmesse next week Feb 1 – 6. We are Hall 5, Booth A-13. Take care.

   Beantwoorden
 2. Linda
  5 juli 2016 at 20:42 (8 jaar ago)

  Wat een super leuke dingen joh!! Ik hou van dit soort uitvindingen!! 😀 Zo simpel maar o zo brilant!

  Beantwoorden
 3. Vlijtig Liesje
  5 juli 2016 at 10:37 (8 jaar ago)

  Ik maakte ze als kind altijd van bonenstaken. Die zette ik tegen elkaar en daar deed ik dan met wasknijpers dekens over heen.

  Die sticklets vind ik erg slim gevonden.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.