Spelen met je baby, er is weinig wat leuker is om te doen. Zien hoe je baby door middel van spel de wereld ontdekt. De verwondering op hun gezichtje als je ze iets nieuws aanbiedt. Ik vind het altijd leuk om, met simpele materialen, mijn kinderen te stimuleren tot spel. Dit doe ik niet alleen voor de kleine man maar natuurlijk voor de jongste spruit. Ik geef je een paar leuke speltips om te spelen met je baby.

Spelen met je baby

Onze kleine meid is inmiddels tien maanden en een heerlijke drukke baby. Mevrouw is altijd in de weer en kruipt het hele huis door. Om haar lekker bezig te houden vind ik het daarom leuk om af en toe andere activiteiten aan te bieden. Spelen met je baby hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn dus ik geef je bij deze een paar speltips met gegarandeerd succes.

Spelen met niet-speelgoed

Baby’s, en eigenlijk alle kinderen, vinden niets leuker dan spelen met spullen die vooral niet bedoeld zijn om mee te spelen. Ik geef de kleine meid dus regelmatig een afwasteil vol met niet-speelgoed. Ik vul hem met dekseltjes, een ijsblokjeshouder, bakjes en meer. Alles wat mevrouw veilig in haar mond kan doen en wat niet kapot kan. Ze vind dit super leuk en als alles af gekwijld is kun je het gewoon weer in de vaat doen.

Speltips; Spelen met je baby

Spelen met flesjes

Ik heb een tijd een soort vitaminewater verslaving gehad. Dit drankje zit altijd in kleine flesjes en daar heb ik er een aantal van bewaard. De flesjes heb ik afzonderlijk gevuld met rijst en pompons, macaroni en glitterpailletjes en één met afgeknipte rietjes. De dop heb ik vastgelijmd en zo maakte ik leuke rammelflesjes. De kleine meid vind het super om er mee te rammen, vooral heel hard ergens op slaan, oeps. Dit soort flesjes stimuleren de zintuigen en ze laten je kindje ontdekken en beleven. Succes gegarandeerd.

Speltips; Spelen met je baby

Kliedervrij vingerverven

Omdat de wereld van een baby bestaat uit ontdekken liet ik de kleine meid vinger verven. Aangezien een baby nog alles in haar mond doet liet ik haar niet écht kliederen met verf. Ik vulde een plastic hersluitbaar zakje met diverse kleurtjes verf. Deze plakte ik dicht met stevig plakband en vervolgens plakte ik hem tegen het raam. Je kunt dit natuurlijk ook prima op de vloer plakken met schilderstape of washi tape. Nu mocht de kleine meid lekker ontdekken wat er gebeurde wanneer ze met haar handjes op het zakje duwde. Dit is overigens ook een erg leuke activiteit voor dreumesen of peuters.

Speltips; Spelen met je baby

Hou jij er ook van om te spelen met je baby? Heb je ook nog leuke speltips?

Handtekening

Bewaren

Bewaren

Bewaren♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on Speltips; Spelen met je baby

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.