Over een klein maand wordt onze kleine meid al weer één jaar. Hoe cliché, maar het is zo enorm snel gegaan. Ik ben dus al lekker bezig met de voorbereidingen. Ideetjes op doen, taart bestellen en knutselen. Ik maakte een verjaardagskroon van krijtstof. Zo één die je kan hergebruiken door er steeds iets anders op te schrijven met een krijtje of krijtstift.

DIY; verjaardagskroon van krijtstof

Een verjaardag zonder kroon of muts is natuurlijk niet echt een verjaardag. Dus ging ik aan de slag voor de kleine meid. Ik wilde een verjaardagskroon van krijtstof maken zodat ik hem kan hergebruiken. De krijtstof had ik al gezien in de super toffe winkel van Sandra, Rumah Conceptstore. Een fietsritje naar het dorp en een bezoekje aan de naaiwinkel verder had ik alles in huis voor deze leuke DIY.

Wat heb je nodig?

DIY; verjaardagskroon van krijtstof

  • Krijtstof
  • Biaisband
  • Garen
  • Naaimachine
  • Potlood
  • Liniaal
  • Meetlint

Hoe ga je te werk?

Als eerste meet je de omtrek van het hoofd van je kind op. Zo kun je bekijken hoe groot je de kroon moet maken. Ik maakte de kroon zelf 40cm breed en het biaisband 70cm. Zo gaat de kroon niet helemaal rond het hoofd maar heb je wel genoeg lint om de verjaardagskroon vast te knopen.

DIY; verjaardagskroon van krijtstof

1.Knip twee rechthoeken uit de krijtstof van 40cm bij 13cm.
2.Verdeel de rechthoeken in 5 punten. Je kan er natuurlijk voor kiezen om meer of minder punten te maken maar ik vond het wel mooi dat je één punt in het midden en aan weerszijden twee.
3. Leg nu beide delen met de verkeerde kant op elkaar. Ik plakte de delen vast met een beetje washi tape. Je kunt het in principe ook op elkaar spelden maar dat vond ik zonde omdat je dan toch een beetje gaatjes in de stof blijft zien. Naai vervolgens beide delen aan elkaar met een zigzag steek langs de randen.

DIY; verjaardagskroon van krijtstof

4. Bepaal het midden van je biaisband en van je kroon. Plak vervolgens je biaisband vast met een beetje washitape, zodat deze niet verschuift onder de naaimachine.
5. Naai nu je biaisband aan weerszijden van de kroon vast. Stik de uiteinden ook door zodat je een mooi smal lintje krijgt om de verjaardagskroon mee vast te knopen.

DIY; verjaardagskroon van krijtstof

Et voila, nog geen uur verder heb je al een super leuk verjaardagskroontje.

DIY; verjaardagskroon van krijtstof

Nog een paar weekjes wachten en dan is het echt feest. Mevrouw mag dan haar verjaardagskroon van krijtstof op en haar eerste kaarsje uitblazen. Ik ben zo benieuwd hoe ze dat zal vinden.

Maak jij ook altijd een feesthoed of kroontje voor de verjaardag van je kind(eren)?

Handtekening

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.