Al bijna twee weken leven we hier mee met de sporters in Rio. De mannen in dit huis kijken graag naar de Olympische sporters en dan vooral als er medaille-kansen zijn. De Spelen leven heel erg bij de oudste dus het werd tijd voor een Olympische Spelen DIY. Samen maakten we dan ook Olympische medailles van klei. Meneer is er erg blij mee en wil te pas en te onpas een medaille winnen.

Olympische medailles van klei

Ergens in een winkeltje had ik al eens plastic medailles gevonden. Van die heerlijk goedkope dingen waar de kleine man veel plezier van beleefde. Hij maakt van alles een wedstrijd en ook papa en mama hebben dan de eer om een medaille van hem te ontvangen. Die we vervolgens weer in mogen leveren, maar het idee is er. Omdat hij de Olympische Spelen nu ook enorm interessant vind maakte we dan ook Olympische medailles van klei.

DIY; Olympische medailles van klei
De kleine op de Olympic Experience in Scheveningen

Wat heb je nodig?

DIY; Olympische medailles van klei

– Zelfdrogende klei
– Gouden verf (eventueel zilveren verf)- Lint
– Klein rond voorwerp, bijvoorbeeld een dopje
– Een stokje of prikker

Hoe ga je te werk?

Kneed de zelfdrogende klei goed zacht, maak er een bal van en druk het plat. Rol de klei vervolgens uit tot een plak van maximaal 5 millimeter dik. Gebruik een breed glas of een kopje om een rondje uit te steken. Dit is de basis van je medaille.

Ik gaf de kleine man een paperclip en een stokje om de medaille te versieren. Je kunt er bijvoorbeeld een ‘1’ op maken, een naam of gewoon een tekening.

DIY olympische medailles van klei

Op de andere kant van de medaille maakten we het symbool voor de Olympische Spelen. Ik liet mijn kleuter een afbeelding zien en gaf hem een rond dopje. Hij ging ijverig aan de slag en maakte drie mooie medailles. Met een stokje maakte ik in elke medaille nog een gaatje en liet ze vervolgens een nacht goed drogen.

DIY olympische medailles van klei

Als laatste hadden de medailles alleen nog een kleurtje en een lintje nodig. Ook de verf liet ik even een nachtje drogen want ik voorzag al grote gouden vlekken in onze kleding. Vervolgens konden de lintjes er door heen en kon meneer lekker spelen met zijn medailles van klei.

DIY olympische medailles van klei

Kijken jullie kinderen de Olympische Spelen? Of leeft dat helemaal (nog) niet bij ze?

Handtekening

 

 

Bewaren♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.