In navolging van een lieve vriendin kon ik toch echt niet achterblijven. Na ruim acht jaar uit huis te zijn moest ik er dan toch echt aan geloven. En ik heb het niet eens onder dwang gedaan, nee zelfs volledig uit vrije wil. Helemaal uit eigen beweging en puur om mezelf blij te maken schafte ik hét toppunt van burgerlijkheid aan.

Klapperende oren

Ik ben er nog steeds een beetje van ontdaan. Afgelopen zondag reden wij, bepakt en bezakt, met het hele gezin naar de welbekende oranje bouwmarkt. Die toko die elke zondag open is, waar ik Dennis Storm een plantje zag kopen, waar het zelfs om half 5 ’s middags nog druk is. Die bouwmarkt waar je alles voor in en om je huis kan kopen. Precies, die ja. Na een rondje door de winkel, een fikse wachtrij bij de kassa en een volgepropte auto, reden wij even naar mijn schoonouders om iets op te halen. Zelfs de oren van mijn schoonmoeder klapperden toen ik vertelde wat ik aangeschaft had. Even keek ze in de auto en pas toen geloofde ze dat ik het echt had gekocht.

Toppunt van burgerlijkheid

Nou Bianca, kom op, wat is voor jou dan hét toppunt van burgerlijkheid? Zal ik het zeggen? Ik schaam me er bijna voor, zo burgerlijk is het. Ik heb dus al die jaren altijd mijn was in de droger gestopt of verspreid door het hele huis opgehangen. Wat helemaal niet handig is en ook erg ongezellig. Afgelopen zondag kwam daar eindelijk een einde aan. Ik kocht een…. tromgeroffel.. droogmolen! Holy moly, wat een burgerlijke aankoop! Ik voelde me echt een enorme burgertrut maar oh wat ben ik blij met dat ding.

Het toppunt van burgerlijkheid

Heerlijk frisse lakentjes

Wat is er nou lekkerder dan een schoon opgemaakt bed met lakens die in de frisse lucht gedroogd zijn? (Oké, laten we even dat glas koude rosé vergeten op die hete dag. Of eigenlijk any day.) Precies, ik loop dus al de hele week in kleding die aan de buitenlucht gedroogd is. Ik hou er zo van. Waarom heb ik dat nooit eerder gedaan? Ik heb al jaren de ruimte voor een droogmolen. Ja, ik denk dat dit zomaar dé aankoop van 2016 zou kunnen worden. Bedankt N., voor dit briljante idee! Jij was de inspiratie voor mijn meest burgerlijke aankoop ooit.

Het toppunt van burgerlijkheid

Wat is jouw meest burgerlijke aankoop ooit?

Handtekening

 

Bewaren♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 9 Comments on Het toppunt van burgerlijkheid

 1. Nathalie
  29 augustus 2016 at 23:37 (8 jaar ago)

  Haha, nou het is dat we in een appartement wonen anders had ik er ook zeker ééntje gehad! Mijn meest burgerlijke aankoop? Euh, d strijkbout of misschien tupperware?

  Beantwoorden
 2. Margo
  27 augustus 2016 at 12:01 (8 jaar ago)

  Hahah, burgerlijk; maar praktisch.

  Beantwoorden
 3. Armande
  26 augustus 2016 at 20:07 (8 jaar ago)

  hahaha, ja het beste kun je je innerlijke burgertrut gewoon omarmen! Daar wordt het leven gelijk een stuk gemakkelijker van.

  Beantwoorden
 4. Marjo
  26 augustus 2016 at 07:21 (8 jaar ago)

  Een dubbele fietstas is denk ik wel het meest dergelijken ja inheb al jaren een droogmolen, maar kabinet zonder, heerlijk ding!

  Beantwoorden
  • Bianca
   26 augustus 2016 at 13:17 (8 jaar ago)

   Ja een dubbele fietstas! Ook zo’n lekker burgerlijk ding. whaha

   Beantwoorden
 5. Jacqueline
  26 augustus 2016 at 07:08 (8 jaar ago)

  O, lijkt me heerlijk praktisch! Hier helaas geen plek voor.
  Maar mijn burgerlijkste aankoop? Ik denk de boodschappentrolley.

  Beantwoorden
 6. Fleur
  26 augustus 2016 at 06:42 (8 jaar ago)

  Hahaha, wil er ook graag eentje kopen, maar mag niet van mijn vriend. Die vind het ook her toppunt van burgerlijkheid. Een we hebben er zo’n mooi dakterras voor. Ga het toch nog maar eens voorstellen

  Beantwoorden
 7. Nikki en lisa
  26 augustus 2016 at 06:30 (8 jaar ago)

  Jaaaaaaaaaa eindelijk 🙌🏻🙌🏻🙌🏻 hahahaha geweldig

  Beantwoorden
 8. Merel
  26 augustus 2016 at 06:20 (8 jaar ago)

  Hahaha! Ik snap je helemaal! Je lakens knisperen zo fijn en ruiken heerlijk na een rondje aan de droogmolen.
  Ik vind mijn fietsmand ook wel een goede stap in de burgerlijke richting.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.