Zoals je wellicht al eens op Instagram hebt gezien hebben wij een moestuintje. Uiteraard kwam de inspiratie van de welbekende supermarktketen, maar we vinden het ook daadwerkelijk erg leuk om te tuinieren met kinderen.

Zo snoepen we regelmatig van al het fruit en de groentes uit de moestuin. Tuinieren met kinderen kun je echter ook gewoon kleinschalig doen. Wij deden dat met een wel heel speciaal potje.

Magisch tuinieren met kinderen

Tuinieren met kinderen is rustgevend, gezellig en leerzaam. Onze kleine man vind het onwijs leuk om te zien hoe er uit een zaadje of bolletje een plantje ontstaat. Dit laatste gebeurt natuurlijk alleen als je ook daadwerkelijk goed voor je plantjes zorgt. Gelukkig vindt de oudste dat, met een beetje hulp, wel erg leuk om te doen. Water geven, dode blaadjes en bloemetjes verwijderen, onkruid verwijderen, allemaal leuke klusjes waar je snel resultaat van hebt. Om dat tuinieren nog een beetje extra kracht bij te zetten ontvingen wij een heel schattig tuintje waarmee we zelf aan de slag konden.

Magisch tuinieren met kinderen

My Fairy Garden; Flower Pot

My Fairy Garden heeft drie super leuke tuiniersets ontworpen, speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar. Al denk ik dat jongere kinderen het ook al erg leuk vinden en met een beetje hulp ook prima mee kunnen tuinieren.

Magisch tuinieren met kinderen

Wij ontvingen de Fairy Flower Pot, een kunststof pot met een magisch deurtje waar een lief klein elfje achter woont. Bij dit sprookjesachtige potje zat zelfs een zakje zaadjes zodat je direct zelf aan de slag kon. De zaadjes hebben wij stiekem in een ander potje gezaaid omdat we in de Fairy Flower Pot graag een mooi bloemetje wilden planten. Het leuke van de zaadjes is echter wel dat ze enorm snel op komen en je binnen een aantal dagen al een plantje hebt. Dit maakt het tuinieren natuurlijk wel extra leuk.

Magisch tuinieren met kinderen

Sprookjesachtige wereld

Met de Fairy Garden sets kun je diverse sprookjesachtige tuintjes creëren. Bij elke set zit een lief Elfje die woont in het tuintje. Stiekem zou het natuurlijk helemaal leuk zijn als je de sets met elkaar combineert. Zo kunnen kinderen niet alleen tuinieren maar ook heerlijk aan de slag met fantasiespel. Daarnaast is het natuurlijk ook erg leuk om samen met je kindje te knutselen rond het elfenthema. Maak bijvoorbeeld een toverstafje of vlaggetjes voor de elfjes of creëer een magische tuin met steentjes en waterpartijen. Ik ben benieuwd wat jullie er allemaal van maken.

Magisch tuinieren met kinderen

Op de blog van PinkPress zag ik ook deze schattige elfentuintjes. Leuk om deze ook een te verwerken in de tuin!

Waar te koop?

Wil jij nou zelf ook aan de slag met zo’n magische tuintje om lekker te tuinieren met kinderen? Je vindt de My Fairy Garden onder andere bij Bol.com.

Hou jij ook zo van tuinieren met kinderen? Of is dat meer iets wat je alleen doet?

Handtekening

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment on Magisch tuinieren met kinderen

  1. Boerderij Zinin
    6 augustus 2016 at 17:31 (8 jaar ago)

    Wat een superleuke bloempotten. Wij zijn deze week de kinderkamers aan het schilderen en restylen, dus ik ga even neuzen!

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.