Jarenlang stond er op mijn verlanglijstje één wens met stip op de eerste plaats. Een wens die ik deelde met mijn ouders en waarvan ik nooit had gedacht dat hij werkelijkheid zou worden. Ik wilde het allerliefst een broertje of een zusje. Op nummer twee stond overigens een paard, een wens die pas decennia later in vervulling ging, maar dat terzijde.

Eén wens

Tien jaar lang was ik enigst kind geweest. Ik was dat bevoorrechte meisje die de onverdeelde aandacht van haar papa en mama had. Ik had een onbezorgde en rustige jeugd maar die ene wens bleef aanwezig. Ik voelde me ook absoluut niet alleen of zielig maar toch wilde ik heel graag een broertje of zusje. Ergens wist ik natuurlijk ook wel dat dat een diep gekoesterde wens was van mijn ouders. Helaas heb je het op dat gebied echter niet voor het zeggen, dat weet ik inmiddels zelf ook maar al te goed.

Verbazing

Groot was dan ook de verbazing en het geluk toen mijn ouders mij vertelde dat mijn grootste wens in vervulling zou gaan. Ik had er even op moeten wachten maar op tienjarige leeftijd kreeg ik dan eindelijk een broertje. Je kon me niet gelukkiger maken! (Oké, een eigen pony was ook heel tof geweest maar een broertje of zusje stond daar toch boven.)

En nog meer verbazing

Dat kleine broertje betekende een flinke ommekeer in mijn leventje als enigst kind. Ik werd grote zus en wist niet dat ik, als klein meisje, zoveel van zo’n klein roze kindje kon houden. Met liefde hielp ik dan ook mijn moeder met de dagelijkse verzorging. Terwijl ik langzaam groeide in mijn rol als grote zus overkwam dit gelukje me gewoon nog een keer. Op mijn twaalfde kreeg ik, tot mijn grote verbazing, gewoon ook nog een klein zusje. Het gezin van mijn ouders was compleet en mijn wens was dubbelop in vervulling gegaan.

Broer- en zusdag

En ja, nu 22 jaar later en zelf moeder, hou ik nog steeds enorm veel van mijn kleine broertje en zusje! Aangezien het vandaag nationale broer- en zusdag is, is dit blogje voor jullie.

Broer en zusdag; jullie maakten mij grote zus

Lieve bro en lil sis, fijne broer- en zusdag! Love you!

Handtekening

Bewaren

Bewaren♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment on Broer en zusdag; jullie maakten mij grote zus

  1. Suzanne
    30 september 2016 at 07:12 (8 jaar ago)

    Aaah ik hou ook van jou!!! Je bent de beste zus die iemand zich kan wensen! 😘

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.