Moeders hebben er een handje van; de lat hoog leggen. We willen alles zelf doen en ook vooral goed doen. Als moeder heb je diverse rollen en taken en waarschijnlijk leg je jezelf dan ook nog eens doelen op. Moeten we de teugels zo nu en dan niet gewoon even laten vieren?

De lat hoog leggen

Als moeder en als vrouw heb je enorm veel rollen. Je bent moeder, wellicht partner, werknemer, werkgever, dochter, zus, vriendin en sommige vrouwen hebben nog veel meer rollen. Daarnaast hebben we 101 taken en over het algemeen leggen we onszelf dan ook nog behoorlijk hoge doelen op.

We willen een leuke moeder zijn, fit zijn, er goed uit zien, ons huishouden draaiende houden, die leuke partner zijn, dat luisterende oor voor die ene vriendin, leuke dingen doen, er voor iedereen zijn en dan ook nog een beetje me-time over houden. Waarschijnlijk vergeet ik dan nog 101 andere taken die we onszelf opleggen maar over het algemeen komt het erop neer dat wij, moeders, de lat erg hoog leggen.

Is dat reëel?

Is dat nou wel reëel? Leggen we de lat niet veel te hoog? Euh, nee natuurlijk is dat niet reëel! Oké, moeders kunnen heel veel en hebben over het algemeen een soort oerkrachten maar het houdt toch echt ergens op.

Hoe erg is het nou dat jouw kind met twee verschillende sokken naar school gaat omdat je in de ochtendspits geen tijd had om matchende sokken te vinden? Is het echt zo vreselijk als je een keer geen gezonde ‘paleo-superfood-veganistische-suikervrije’ maaltijd neer zet omdat je net te lang met die ene vriendin hebt zitten bellen? Krijgen jouw kinderen er echt iets van als je ze een keertje een uur (of twee) voor Netflix zet omdat je zelf echt even te gaar bent om iets met ze te doen? Zou je baby er van wakker liggen als je een keer een dag in je pyama rond loopt en niet opruimt omdat je gewoon even de boel de boel laat?

De lat hoog leggen. Moet dat nou?

Leg de lat wat lager

Ik denk dat het wel mee valt. Dat we, als we de teugels wat laten vieren, net zulke gelukkige kinderen hebben als wanneer we alles perfect willen doen. Stiekem denk ik zelfs dat kinderen het alleen maar heerlijk vinden als we gewoon even ontspannen. Als we niet aan alle verwachtingen van de maatschappij willen voldoen maar er gewoon zijn voor onze kinderen. Is dat eigenlijk niet gewoon waar het moederschap om draait? Er zijn voor onze kinderen?

Ik ga het maar weer eens proberen, de lat wat lager leggen. Wish me luck!

Herken jij het? Dat je stiekem de lat voor jezelf, als moeder, veel te hoog legt?

Handtekening

 

Bewaren♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments on De lat hoog leggen. Moet dat nou?

 1. Nathalie
  29 september 2016 at 20:01 (8 jaar ago)

  Zeker herkenbaar!
  Inderdaad… op alles letten, moet al snel zo goed mogelijk zijn al is gewoon goed of net niet ook goed genoeg.

  Beantwoorden
 2. Jacqueline
  29 september 2016 at 14:40 (8 jaar ago)

  Mijn meiden zijn 9 en 13 jaar en ik merk dat het me steeds makkelijker af gaat om niet teveel van mezelf te vragen. Zij kunnen ook een hoop zelf en als het niet precies gaat zoals ‘het hoort’, leren ze daar ook van.
  Gymkleren niet op tijd in de was? Niet mijn probleem. Huiswerk niet af? Leg het zelf maar uit aan je docent. Slaapkamer een bende? Ik ben niet degene die voor schut staat als er vriendinnetjes over de vloer komen. 😉

  Beantwoorden
 3. Dewi
  28 september 2016 at 17:32 (8 jaar ago)

  Ja heel herkenbaar! Kan dat gewoon niet van die twee verschillende sokken. Doodvermoeiend soms, maar toch doe je het..

  Beantwoorden
 4. Vlijtig Liesje
  28 september 2016 at 10:36 (8 jaar ago)

  Ik heb het idee dat bijna alle moeders dat wel doen. Het gaat ook al gauw automatisch, omdat je het beste wilt voor je kind.

  Beantwoorden
  • Bianca
   28 september 2016 at 10:40 (8 jaar ago)

   Ja dat klopt hoor. Ik denk ook dat we het allemaal doen. Je maakt de meeste keuzes met je kinderen in je achterhoofd

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.