Je zou het niet zeggen met de temperaturen dit weekend maar het is al weer een paar dagen officieel herfst. We kunnen dus weer los met herfstknutsels. Na het rapen van kilo’s kastanjes moesten we daar dan ook iets leuks mee doen. We maakten, na de nodige herrie en dramatische episoden, een kastanje slinger met vilten bladeren.

DIY; kastanje slinger en wat er aan vooraf gin

De kleine man had goed zijn best gedaan in het bos. Kilo’s kastanjes stonden er al een week op het aanrecht. We mochten er allemaal alleen maar naar kijken. Dit ondervond ik na een dramatische scène van mijn vierjarige boef.

Meneer was naar school geweest en ik had het één en ander voorbereid om samen een kastanje slinger te maken. Eenmaal thuis legde ik hem het plan voor en verheugde me op een gezellige activiteit. Meneer is altijd gek op knutselen dus ik was in de veronderstelling dat ik hem hier erg blij mee zou maken. Jammer joh, mama!

De kleuter vond het een bijzonder slecht idee dat IK aan ZIJN kastanjes zou zitten. Deze kastanjes waren van HEM en daar mocht je ALLEEN naar kijken. Het idee dat deze kostbare schatten geruïneerd zouden worden door er met een naald in te prikken stond hem blijkbaar niet aan. Met een beetje verbeelding kan je je hier een dramatisch gillende en verdrietige kleuter bij voorstellen en dan snap je wel dat ik er behoorlijk klaar mee was. Na praten als brugman, boos worden en nog meer gehuil van zijn kant vond ik het wel goed.

Uiteindelijk zijn we dus maar opnieuw het bos in gegaan en heb ik ZELF mijn eigen kastanjes geraapt. Ik wilde namelijk tóch die kastanje slinger maken. Vervolgens wilde meneer natuurlijk wél helpen met het maken van de kastanje slinger. Pffff…

Wat heb je nodig?

DIY; kastanje slinger met vilten bladeren

 • Kastanjes (zelf geraapte is aan te raden)
 • Stevige naald
 • Garen
 • Tangetje
 • Vilt
 • Schaar

Hoe ga je te werk?

Als eerste knipte ik diverse vormen bladeren uit vilt. Dit deed ik gewoon uit de losse pols maar je kunt natuurlijk ook eerst de vorm even tekenen op papier om hem vervolgens uit het vilt te knippen. Ik knipte zo’n twaalf bladeren.

Vervolgens sorteerde ik de kastanjes en legde ze, samen met de vilten bladeren, op volgorde. Zo kun je in één keer door gaan met rijgen.

DIY; kastanje slinger met vilten bladeren

Het doorprikken van de kastanjes gaat wat lastig dus dat heb ik de kleine man maar niet laten doen. Met een stevige naald en een lange draad garen prikte ik de kastanjes door. Ik gebruikte een tangetje om de naald er door heen te trekken. Ik koos ervoor om steeds twee kastanjes te rijgen, gevolgd door een vilten blad. Dit kun je natuurlijk geheel naar eigen inzicht doen.

Uiteindelijk maakte ik aan beide zijden een stevige knoop in het garen en klaar was onze kastanje slinger!

DIY; kastanje slinger met vilten bladeren

Is jouw huis al in herfst-sfeer? 

Handtekening

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on DIY; kastanje slinger met vilten bladeren

 1. Lori (Mama's Jungle)
  26 september 2016 at 21:49 (8 jaar ago)

  Wat een leuk idee. Wij moeten nog op kastanje-jacht, maar zijn al druk bezig met een leuke herfsttafel van onder andere vilten poppetjes (lees: deze ben ik nu aan het freubelen, haha).

  Beantwoorden
 2. Marjon
  24 september 2016 at 06:48 (8 jaar ago)

  Hetfstknutsels zijn altijd zo gezellig. Hier nog niks in huis qua herfst.
  Zal er wel snel komen.
  De slinger met vilt ziet er iig leuk uit!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.