Iedereen kent wel de help-serie op RTL. De meeste mensen kijken deze programma’s om het welbekende snoepje die de presentatie doet maar er zijn ook mensen die gewoon echt voor hun plezier kijken. Of leedvermaak, het is maar net hoe je het bekijkt. Ik zou prima in zo’n soortgelijk programma passen. Maar dan met de titel “help, ik heb teveel hobby’s”.

Help, ik heb teveel hobbies

Je kan het een luxe noemen of een probleem. Of natuurlijk gewoon een luxe-probleem. Ik vind namelijk erg veel dingen leuk om te doen maar ik heb simpelweg gewoon niet de tijd en ruimte om alles te doen. Ik heb gewoon echt teveel hobby’s. En dat vind ik dus eigenlijk bloedirritant. Als ik namelijk gewoon één hobby zou hebben zou ik alleen maar een beetje tijd hoeven te maken voor die ene hobby. Maar nee, Bianca is druk met 101 leuke dingen dus komt tijd, en vooral energie, tekort.

Keuzes maken?

Moet ik dan niet eens wat keuzes gaan maken? Een paar hobby’s schrappen om zo meer tijd te hebben voor de leukste hobby’s? Het zou mijn huis in ieder geval ook enorm opruimen. Naast kasten vol speelgoed hebben we namelijk ook een kast vol diverse knutselspullen, een la vol fotografie en blog spullen, een kar vol naaispullen, een tafel vol met een laptop en een naaimachine. En dan zal ik maar even niet over de garage beginnen waar nog eens een flinke vrachtlading aan paardenspullen ligt. Dan komt daar nog een flinke veestapel bij waar ik ook geen afscheid van wil nemen dus ja, dan is mijn tijd en energie eigenlijk wel op. En oh ja, ik heb ook nog een man en twee kinderen en ik ben chronisch ziek. Lekker bezig, Bianca!

Help, ik heb teveel hobby's

Wat brengt het mij?

Tsja, en wat brengt het mij nou eigenlijk? Word ik nou echt zo blij van al die hobby’s? Eigenlijk hoef ik daar niet echt over na te denken. Naast de drukte van het runnen van een gezin zijn mijn hobby’s namelijk echt mijn ontspanning. Even een paar uurtjes naar mijn paard, gedachten op nul en lekker rijden. Een uurtje achter de naaimachine en ik heb weer een tof kledingstuk voor één van de kinderen. Ergens een half uurtje tekenen of knutselen en ik heb weer een leeg hoofd en een volle tafel. Lekker een paar uurtjes druk zijn met Bblogt.nl en ik zit weer boordevol inspiratie. Dus ja, al die fijne dingen geven me, naast veel rommel, ook echt heel veel plezier.

Help, ik heb teveel hobby's

Drastische maatregelen

Ik was voornemens om John Williams een berichtje te sturen of hij even langs wilde komen. Even dacht ik namelijk dat ik een probleemgeval was en drastische maatregelen nodig waren. Echter denk ik eigenlijk dat de schade beperkt is. Oké, misschien zou de echtgenoot het leuk vinden als de keukentafel een keer niet vol gebouwd staat met al mijn hobby’s. Of zou hij meer gecharmeerd zijn van de kosten van een sportschool in plaats van die van een paard. Maar hé, met al die hobby’s ben ik wel van de straat en blijf ik een blije moeder. Ik kruip dus nog even achter de naaimachine om een vestje te maken voor de kleine meid. 😉

Wat zijn jouw hobby’s? Of ben ik de enige moeder met (te)veel hobby’s?

Handtekening

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments on Help, ik heb teveel hobby’s

 1. marion
  3 november 2019 at 15:31 (5 jaar ago)

  hahha zo herkenbaar
  Psp, daimond paiting, haak en brei en puzzel en bullet journaal en een blog bij houden en fotograferen ik weet het niet volgens mijn hebt ik ze zo hahahha

  Beantwoorden
 2. Marije
  12 september 2016 at 23:17 (8 jaar ago)

  Haha heel herkenbaar! Ik kan nooit kiezen en heb ook veel te veel hobby’s 😄 Schrijven, zingen, gitaar spelen, haken, moestuinieren, taarten bakken, fotografie, bloggen, wat niet? Oeps!

  Beantwoorden
 3. Nathalie
  8 september 2016 at 21:25 (8 jaar ago)

  Ach super herkenbaar…
  Lezen, bloggen, schrijven, foto’s maken en bewerken, kleding maken en eigenlijk alles wat ik maar zelf kan maken probeer ik… dus hier ook teveel eigenlijk, maar ik kan niet kiezen.

  Beantwoorden
 4. Lady Rose
  6 september 2016 at 00:23 (8 jaar ago)

  Ah ik ken dat gevoel. Ook chronisch ziek en daardoor altijd thuis. Dus vul ik mijn tijd met naaien, haken, bloggen, poppen maken… En vriendlief klaagt dan soms ook wel eens dat ons appartement vol rommel staat. Maar ja een mens moet zich bezig houden hé

  Beantwoorden
 5. Jacqueline
  5 september 2016 at 07:59 (8 jaar ago)

  Ach ja, wat is veel… Ik heb een naaikamertje met kasten vol stof, patronen, enz. en hier zit ik ook als ik aan mijn blog werk. Ik zorg er wel altijd voor dat mijn zooi netjes in mijn naaikamertje blijft, zodat anderen er geen last van hebben.
  Daarnaast geef ik flink wat geld uit aan danslessen en binnenkort ook mijn dansrolstoel.
  Maar zonder die hobby’s zou ik alleen maar mama en juf zijn, ik ben wel meer dan dat! 😉

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.