Gastblog;  Rennen, springen, racen, vliegen, schrikken, knallen en dat allemaal thuis op de bank met een bril op je hoofd. Oké, als je nu denkt is dit wel Fulltime Mama.nl, waar gaat dit over? Blijf zitten, je bent nog steeds op de juiste pagina. Op 13 oktober komt er namelijk een toffe toevoeging op de Playstation 4 uit. Iets wat veel (oudere) kinderen waarschijnlijk erg tof zullen vinden. Maar is die Playstation VR voor kinderen geschikt?

Sony’s Playstation VR voor kinderen?

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Jeroen, CMD student, full time marketing & communicatie stagiair en gadget/games liefhebber. Daarnaast mag ik al 22 jaar Bianca, mijn grote zus noemen. En aangezien zij mij aardig kent, moest ze gelijk aan me denken toen ze een uitnodiging kreeg voor een kennismaking met Sony’s PlayStation VR (Virtual Reality). Een kans die ik natuurlijk niet kon laten schieten.

sonys-playstation-vr-voor-kinderen-3
Rechts; Jeroen

Stuiterend naar het A-lab

Ik was direct enthousiast en zo stond ik enkele dagen later op de gasten lijst voor een speelsessie in A-Lab Amsterdam. Rechtstreeks uit stage sprong ik in de auto en nog binnen no-time stond ik in dé PlayStation VR speeltuin van Nederland. Na een koud drankje en korte introductie was het zover, ik mocht gaan beleven waarom Virtual Reality de toekomst is. Met een bril op, ging ik aan de slag.

Sony's Playstation VR voor kinderen?

Geschikt voor kinderen?

De eerste demo was meteen iets wat ook echt geweldig voor kinderen zou zijn. Het kind in mij was in ieder geval verwonderd van de wereld waar ik in terecht kwam. In deze intro werd jij, de speler, in een haaienkooi onderwater gedompeld. Langzaam zak je af richting de diepte van de zee. Onderweg geniet je van een prachtig onderwater landschap met schildpadden en koraal aan de oppervlakte, tot een donkere afgrond dat wordt opgelicht door prachtige neon kleurige kwallen. Vervolgens kom je bij een mysterieus wrak en wordt je verrast door een witte haai die je duidelijk aanziet voor een snack in een metalen verpakking. Het viel me hier meteen op hoe snel je helemaal in de demo zit door de ambiance die opgebouwd wordt. Je denkt de touchpad van de kooi, evenals de vissen aan te kunnen raken. Mijn kleine neefje zou dit echt heel tof vinden.

Sony's Playstation VR voor kinderen?

Racen in een Ferrari

Na aan de dood ontsnapt te zijn sprong ik van de ene mooie omgeving naar de ander. Ik mocht hierna namelijk virtueel plaatsnemen achter misschien wel een van de mooiste dashboards die ik me kan bedenken, namelijk die van een Ferrari 599 GTO. Driveclub biedt namelijk ondersteuning voor de PlayStation VR en gebruikt deze feature om je zo het gevoel te geven dat je in de auto van je dromen stapt. Leuk waren de kleine details als deuren open en dicht doen tot het werkelijk checken van je spiegels en mee leunen in de bochten. Hier merkte ik echter wel de limiet van de Playstation. Waar de onderwater ervaring scherp en afgewerkt was, merkte je bij Driveclub dat de PSVR toch aardig wat extra’s vraagt van je PlayStation 4. Het was allemaal net iets minder scherp en net wat gekartelder, echter deed dit niet af aan de ervaring maar liet mij alleen maar dromen van wat ik in de toekomst wil van een haarscherpe VR racegame.

De heftigere games

Vervolgens heb ik nog een aantal andere games geprobeerd waaronder; RIGS, Here They Lie, Untill Dawn: Rush of Blood en London Heist. Bij deze laatste twee games kreeg ik ook een paar PlayStation Move’s in mijn handen gedrukt. Deze twee controllers werden door de PlayStation Eye bij de TV geregistreerd en vertaalden mijn bewegingen 1-op-1 naar de game wereld. Hierbij lag de nadruk voornamelijk op actie en schieten, zo kon ik in de auto naast een Londense crimineel de deur openen door naar de hendel te grijpen of een biertje uit het dasboardkastje pakken en deze aan mijn kale chagrijnige partner te geven. Iets waar ik enorm van genoot door alle kleine details die er in verstopt waren. Maar natuurlijk niet een game die het meest geschikt is voor een jonger publiek.

Sony's Playstation VR voor kinderen?

Lol in de virtuele zandbak

Gelukkig is er, naast de eerder genoemde prachtige onderwater demo, ook The Playroom VR met allerlei leuke minigames en een soort zandbak ervaring die ook erg geschikt is voor kids. Maar stiekem vond ik dit toch ook wel erg leuk. Een extra dimensie hierbij was dat er games waren waarbij je samen kon spelen. Drie man op de bank en één met de VR headset op. Helaas heb ik zelf niet gezien of deze hier ook te spelen waren maar het is zeker het noemen waard.

Leuke toevoeging

Kortom PlayStation VR is een leuke toevoeging op je PS4, vooral door het variërende aanbod aan games. Ik verwacht dat er na de release op 13 oktober nog zeker een hoop leuke en creatieve games worden aangekondigd. Stiekem hoop ik ook dat er iets in de trant van een groot onderwater avontuur of een dino safari uitkomt, want ik kan niet wachten om mijn neefje zoiets te laten mee maken!

Zijn jouw kinderen ook al aan het gamen geslagen?

sponsor

Bewaren

Bewaren♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on Sony’s Playstation VR voor kinderen?

  1. Vlijtig Liesje
    30 september 2016 at 09:13 (8 jaar ago)

    Mijn oudste zoon doet een opleiding game developer en gamet achter zijn pc. Verder gelukkig niet.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.