Kinderen houden van snoepen. Of ze het nou gewend zijn of niet, alle kinderen maak je blij met een snoepje. Nu heb ik hier nooit snoep in huis omdat dat doorgaans bomvol suikers en kleurstoffen zit. Daar knappen mijn kinderen niet van op. Af en toe iets lekkers is echter wel gezellig dus doen wij tegenwoordig aan verantwoord snoepen. En nee, daar sta ik geen uren voor in de keuken.

Verantwoord snoepen met BEAR YoYo’s

Enige tijd geleden heb ik al eens geschreven over onze zoektocht naar een suikervrije(re) levensstijl. Ik heb daar wat boeken over mogen lezen en probeer zo een weg te vinden in het ‘suikervrije bos’. Helemaal suikervrij vind ik voor ons gezin niet haalbaar maar ik probeer wel de grootste suikerbommen te vermijden. Ik heb dan ook drastisch alle snoepjes weg gegooid die we in huis hadden. Het was tijd voor verantwoord snoepen of niet snoepen. Dat eerste bleek nog niet mee te vallen. Veel verder dan een doosje rozijntjes of gewoon fruit kwam ik eigenlijk niet. Tot ik dus de YoYo’s van BEAR mocht proberen waar alleen de, van nature aanwezige, fruitsuikers in zitten.

Verantwoord snoepen met BEAR YoYo's

Pure fruitsnacks van BEAR

Ik moet eerlijk toegeven dat ik eigenlijk een beetje sceptisch was. Een verantwoord tussendoortje, dat zal wel niet te eten zijn. Iets wat in zo’n vrolijk zakje zit, daar moet toch wel wat rommel in zitten. Een nadere inspectie leerde mij echter dat er echt alleen maar fruit in deze snoepjes zit.

Oké, dan is het vast heel smaakloos of droog? Nee, ook dat niet. Toen we het eerste zakje openmaakten kwamen daar twee zeer smakelijk uitziende rolletjes uit. Ken je die opgerolde dropveters? Daar lijken ze dus op maar dan dikker en met een heerlijke fruitgeur.

De kleine man vond ze er gelijk lekker uit zien en dat zegt wel wat want dat kan af en toe nogal een eigenwijs zijn met eten. Meneer had dan ook binnen een mum van tijd beide YoYo’s op. Dat smaakte naar meer!

Verantwoord snoepen met BEAR YoYo's

Extra verantwoord snoepen

Nu doen we dus aan extra verantwoord snoepen met deze lekker YoYo’s. Je denkt namelijk niet alleen aan je eigen gezondheid maar ook nog eens aan het milieu. De verpakking is gemaakt van 90% papier van FSC-gecertificeerde leveranciers. Zo komt er zo min mogelijk plastic in het milieu.

Daarnaast komt het fruit wat BEAR gebruikt van boeren waar de werknemers eerlijke lonen en arbeidsomstandigheden hebben. Toch allemaal puntjes waardoor je met een positief gevoel een hap in dit smakelijk snoepje zet.

Verkrijgbaarheid

Je vindt deze lekkere tussendoortjes bij de Jumbo en de Albert Heijn. Ze zijn verpakt in een handige kartonnen verpakking waarin vijf zakjes zitten. In elk zakje zitten twee YoYo’s en één van de 80 avonturen kaarten die je kan sparen. Kortom, met BEAR YoYo’s ga je de wereld rond.

Is verantwoord snoepen iets waar jij je mee bezig houdt? Kende je de YoYo’s van BEAR al?

Handtekening

sponsor

Bewaren

Bewaren♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments on Verantwoord snoepen met BEAR YoYo’s

 1. Severien
  29 september 2016 at 14:44 (8 jaar ago)

  Ik woon in Engeland en ik koop deze yoyo’s ook regelmatig voor de kinderen. De kinderen vinden ze geweldig, wel wat duur voor alle dagen, daarom maak ik er nu zelf ook soms, alleen heb ik die mooie keurige verpakkingen niet!

  Beantwoorden
  • Bianca
   17 september 2016 at 08:04 (8 jaar ago)

   Ik heb even gekeken en het zit rond de 2,50 per setje. Afhankelijk van de supermarkt

   Beantwoorden
 2. Vlijtig Liesje
  16 september 2016 at 09:14 (8 jaar ago)

  Als snoepen verantwoord kan dan ben ik daar zeker een voorstander van! Dit ziet er lekker uit.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.