Terwijl we genieten van deze zonnige dagen in oktober haal ik toch al een beetje de herfst in huis. Raamdecoratie knutselen is iets wat altijd een leuk werkje is en snel een gezellig effect geeft. Ik ging aan de slag met vloeipapier en zwart karton en maakte herfstbladeren op de ramen.

DIY; Herfst raamdecoratie knutselen

Wat een heerlijk weer hebben we tot nu toe deze herfst zeg. Zo kom ik dit seizoen prima door. Het grijze donker weer mogen ze van mij achterwege laten maar de herfstkleuren en -geuren, daar word ik altijd wel heel blij van. Vandaar dat ik dus aan de slag ging met raamdecoratie knutselen. In herfstkleuren natuurlijk. We maakten toffe bladeren waar het licht mooi doorheen kan schijnen voor instant-herfstgeluk.

Wat heb je nodig?

DIY; Herfst raamdecoratie knutselen

  • zwart papier/karton
  • potlood
  • vloeipapier (te koop bij onder andere Action)
  • schaar
  • doorzichtig plakplastic
  • lijm

Hoe ga je te werk?

Als eerste teken je een bladvorm op een zwart papier. Ik koos voor een eenvoudige vorm en tekende daar een paar vakken in waardoor er bladnerven ontstaan.

DIY; Herfst raamdecoratie knutselen

Leg twee vellen zwart papier op elkaar en knip de vorm voorzichtig uit. Zo ontstaan er twee exact dezelfde bladeren.

Pak nu het plakplastic en knip een stuk af waar je blad precies op past. Ik knipte een rechthoek ter grootte van een A4. Haal de achterkant van het plakplastic er af. Trek niet het gehele stuk er direct af maar begin met een stukje van 5 centimeter. Leg daar je zwarte bladvorm op en trek dan de beschermlaag van het plakplastic steeds verder los. Zo voorkom je dat je plastic overal aan vast plakt en ontstaan er geen bellen.

DIY; Herfst raamdecoratie knutselen

Als je plakplastic goed vast zit knip je randen weg.

Vervolgens scheur je kleine stukjes van het vloeipapier. Heb je dit je peuter al eens laten doen? Scheuren lijkt namelijk heel makkelijk maar kan best nog wel een lastige vaardigheid zijn voor een peuter. Een leuke oefening voor de fijne motoriek dus.

DIY; Herfst raamdecoratie knutselen

Vervolgens plak je alle stukjes op de plakkende kant van het plakplastic binnen de vakjes van je herfstblad. Een leuk klusje voor je kinderen of gewoon voor jezelf natuurlijk.

DIY; Herfst raamdecoratie knutselen

Als je de gehele vorm vol geplakt hebt leg je de andere zwarte bladvorm er bovenop en plak je hem vast.

DIY; Herfst raamdecoratie knutselen

Ik maakte vervolgens nog twee van deze bladeren zodat het een leuk geheel zou zijn op het raam. Met dubbelzijdig plakband kun je ze prima op het raam plakken.

DIY; Herfst raamdecoratie knutselen

Is jullie huis al herfst-proof?

Handtekening

 

 

 

Bewaren

Bewaren

1 Comment on DIY; Herfst raamdecoratie knutselen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.