Het is weer zover, één van mijn favoriete themaweken voor kinderen, de Kinderboekenweek 2016 is vandaag van start gegaan. Het thema is dit jaar Voor altijd jong waarin opa’s en oma’s centraal staan. Dit motto zie je dan ook terug in het kinderboekenweekgeschenk en het prentenboek wat speciaal voor deze tien dagen uitgegeven is.

Voor altijd jong

Voor altijd jong; kinderboekenweek 2016

Elk jaar heeft de welbekende Kinderboekenweek een ander thema. Dit jaar is dat ‘Voor altijd jong’. Mijn oudste en ik zingen al weken de bijbehorende single van Kinderen voor Kinderen. Een aanstekelijke meezinger over opa’s die in bomen klimmen en oma’s die op safari in Afrika willen. Wij zijn dus al helemaal in de stemming voor deze editie van de Kinderboekenweek.

Kinderboekenweek traditie

Al sinds mijn oudste geboren was mag hij elk jaar in de Kinderboekenweek een boek uitzoeken. Een soort traditie die al vroeg begon en waar mijn jongste nu ook aan mee mag doen. Toen de kleine man 5 maanden was zochten we een knisperboekje uit, als anderhalf jarige een kartonboekje en toen hij tweeënhalf was koos hij een prentenboek. Daar hebben we er inmiddels enorm veel van aangezien we nogal gek zijn op boeken. Ik ben dus erg benieuwd wat voor boek hij dit keer uit zal kiezen.

Dit keer gaan we voor deze traditie naar de kinderboekenwinkel Boekies en Bakkies in de Lier. Een echte aanrader als je van kinderboeken, gezelligheid en een kopje thee houdt. Want dat laatste kan je daar ook drinken terwijl je kindje zich vermaakt met het lezen van de mooie boeken.

Voor altijd jong; kinderboekenweek 2016

Kinderboekenweek geschenk

Als je tijdens de Kinderboekenweek voor tien euro aan kinderboeken koopt bij je boekhandel krijg je een cadeautje. Het Kinderboekenweek geschenk is dit jaar geschreven door Dolf Verroen. Oorlog en Vriendschap vertelt het aangrijpende verhaal van Joop en zijn beste vriend Kees. Het boek speelt zich af in de oorlog en neemt je mee in de vriendschap tussen de twee jongens. Kan deze vriendschap wel stand houden in een wereld die op scherp staat?

Prentenboek

Elk jaar word er speciaal voor de Kinderboekenweek een prentenboek uitgegeven. Dit jaar is dat wel een heel bijzonder boek. Je kunt het boek van Floor Rieder namelijk niet alleen lezen, maar ook neerzetten. Het prentenboek is namelijk vormgegeven in een soort harmonica vorm, waardoor je Waar is Ludwig ook nog eens aan twee kanten kunt lezen. Wij vinden het een erg leuk prentenboek waarin je steeds weer iets nieuws ontdekt. Dus ren snel naar de boekhandel want dit prentenboek ligt daar klaar voor een heel klein prijsje.

Voor altijd jong; kinderboekenweek 2016

Bewaren

Alle informatie omtrent de Kinderboekenweek 2016 en de leuke activiteiten die ook bij jou in de buurt worden georganiseerd vind je op de site van de Kinderboekenweek.

Ga jij deze Kinderboekenweek nog iets leuks doen met de kinderen?

Handtekening

sponsor

Bewaren

Bewaren♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.