Als je dreumes stil is kan je ervoor kiezen om van het moment te genieten. Even lekker op de bank met een theetje en Netflix. In de meeste gevallen is het echter niet verstandig om dit te doen. Als mijn dreumes namelijk stil is betekend dat weinig goeds en kan ik me maar beter naar haar toe haasten. 

Ondeugend exemplaar

Onze kleine meid is een bijzonder ondeugend exemplaar. Eén die ik constant in de gaten moet houden omdat ze er zo vandoor is of iets gevaarlijks doet. Dit in tegenstelling tot haar broer. Toen hij een dreumes was, bleef hij altijd bij me in de buurt en wist hij heel goed wat wel en niet binnen zijn kunnen lag. Je snapt al dat ik met mijn jongste van de ene in de andere verbazing val.

Als je dreumes stil is..

De enige stilte die in dit huis goed is, is wanneer de kinderen lekker liggen te slapen. Wanneer de dreumes echter wakker is, is stilte nooit een goed idee. En toch trap ik er elke keer weer in.

Zo was ik gisteren in een goede bui en besloot ik de rommel in huis eens op te ruimen. Zulke buien zijn zeldzaam dus zodra het me overkomt moet ik er ook direct iets mee doen. De kleine meid scharrelde wat om me heen en zat even later in de bijkeuken te rommelen terwijl ik de vaatwasser leeg ruimde. Op een gegeven moment bedacht ik me opeens dat het opmerkelijk stil was in de bijkeuken.

Veel van mijn volgers zullen wel eens op Instagram hebben gezien dat wij nogal wat huisdieren hebben. Twee van die huisdieren, onze honden, hebben hun voer- en drinkbakken in de bijkeuken staan. Precies de ruimte waar mijn dreumes zo stilletjes zat te spelen.

Als je dreumes stil is..

Ik voelde de bui al hangen. Nadat ik me bedacht dat het wel érg lang stil was ging ik maar eens een kijkje nemen. En ja hoor.. mevrouw zat op haar gemakje in een grote plas water te spelen. Ze had de, inmiddels lege, waterbakjes vakkundig op elkaar gestapeld en zat lekker met de hondenbrokken te spelen. Haar broek helemaal doorweekt, sokken drijfnat en haar mouwen kon je uitwringen. Nietsvermoedend keek ze me aan alsof ze zeggen wilde; ‘wat is het probleem?‘ Tsja, en toen moest ik natuurlijk toch weer lachen om de ondeugd van deze kleine dame. Wel een beetje jammer dat ik vervolgens het halve mocht gaan dweilen. Ze was natuurlijk heerlijk met die natte sokken aan de wandel gegaan.

Als je dreumes stil is..

En de dreumes? Die had enorm veel lol gehad.

Houden jullie ook altijd je hart vast als de kinderen té stil zijn?

Handtekening

Bewaren

Bewaren♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments on Als je dreumes stil is..

 1. Ineke
  30 november 2016 at 16:05 (8 jaar ago)

  Dit is zoo herkenbaar. Hier ook immens verschil met jongste en oudste. De jongste kan ik geen minuut alleen laten.

  Beantwoorden
 2. Vlijtig Liesje
  18 november 2016 at 12:16 (8 jaar ago)

  Ja, absoluut! Meestal doen ze dat iets wat niet mag. En bij pubers geldt het ook weer heb ik gemerkt. Als ze met hun verkering naar hun kamer gaan en het is muisstil word je ook weer ongerust.

  Beantwoorden
 3. Melissa
  18 november 2016 at 08:49 (8 jaar ago)

  Haha heerlijk!!! Hoe verleidelijk het ook is om lekker even te genieten als het stil is, het is altijd wel een goed idee om even te onderzoeken waarom ze zo stil zijn ja! 🙂

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.