Het is weer zover, mijn dreumes heeft een hobby. Eén waardoor ik me de tandjes buk, poets en opruim. Ik word er niet heel gelukkig van maar mevrouw zelf vind het hilarisch. Ik vermoed dat je deze hobby wel herkent als je ervaring met dreumessen hebt.

De hobby van mijn dreumes

De kleine meid is inmiddels ruim een jaar oud. Kan goed lopen, begint al een beetje woordjes te zeggen en eet als een mijnwerker. Kortom een gezonde meid die behoorlijk ondeugend is. Haar nieuwste hobby is er één die mij nogal aan het werk zet. Ik hoef niet naar de sportschool want ik doe die squats al thuis, de hele dag.  Mevrouw vind het namelijk fantastisch om te gooien en je snapt natuurlijk wel wie vervolgens alles op mag ruimen. Gooien doet ze met haar Duplo,  met de playmobil van haar broer, met de naaispullen van mama, met de pop en met haar eten. Dit laatste tot grote vreugde van mijn hondjes. Die weten soms gewoon niet waar ze het zoeken moeten met al dat rondvliegende eten.

Mama wordt er alleen wat minder blij van want ik blijf aan het opruimen. Heb ik net het mandje met de houten dieren opgeruimd, vliegt het alweer over de vloer. Staat al het servies weer netjes in de kastjes van de speelkeuken, hoor ik weer iets tegen de kast aanvliegen. Er komt geen einde aan, het speelgoed vliegt om mijn oren en de dreumes heeft de grootste lol.

Help, mijn dreumes heeft een hobby!

Het is een fase

Als ik voor de 386ste keer de Grimm’s regenboog op de kast zet vraag ik me af hoe lang ik dit nog blijf doen. Ik vrees het ergste, mijn dreumes houdt van gooien en zal dit waarschijnlijk nog wel even blijven doen. Het is natuurlijk hilarisch om te zien wat er gebeurd als je met een voorwerp gooit. Het valt neer, maakt herrie en het ziet er vast gezellig uit. Actie-reactie is iets wat natuurlijk erg leuk is om te ontdekken. En dat is dus precies wat mevrouw doet. Ontdekken, de hele dag. Dus ja, ook deze hobby is maar een fase.. dan kruip ik nu maar weer even over de vloer om een vrachtlading Duplo op te ruimen.

Herkennen jullie de gooi-fase? Hoe lang heeft dit geduurd bij jouw kind(eren)?

Handtekening

Bewaren

Bewaren♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 7 Comments on Help, mijn dreumes heeft een hobby! 

 1. Ineke
  17 november 2016 at 13:03 (7 jaar ago)

  Eerst en vooral mag ik vragen waar je die kralen vandaan hebt die je gebruikt als handvat voor het keukentje. En als het troost kan zijn, door jouw artikel besef ik net dat wij niet meer in de fase zitten. Terwijl ik dacht dat er nooit een einde ging aankomen.

  Beantwoorden
 2. Nathalie
  13 november 2016 at 17:04 (7 jaar ago)

  Ow jeeh, dat is een ding inderdaad! Die periode hebben ze hier ook beide gehad.
  De jongste gooide ook echt met alles, iets te vaak en te veel! Nu maakt ze nog steeds rommel maar de rommel van een zesjarige is toch anders 😉

  Beantwoorden
 3. Rob Alberts
  12 november 2016 at 07:41 (7 jaar ago)

  Met handballen of basketballen heeft zijn vast een grote toekomst.

  Vriendelijke groet,

  Beantwoorden
 4. anouck
  11 november 2016 at 12:49 (7 jaar ago)

  Hahaha het gaat over en dan plakken ze stickers, overal, van die foam dingen die je er moeilijk afkrijgt. Kleuren op de muur, vloer, tafel, bank, tapijt is ook een fase. Tegen die tijd wil je een hous-make-over. Eten gooien houdt wel op, daarna knoeien ze alleen nog maar per ongeluk. Lkkr de limonade voor de zoveelste keer over de tafel die kiertjes heeft, zodat de tijdschriften, die daaronder liggen, ook weer nat zijn. En je ze ongelezen weg gooit, want daar heb je geen tijd voor, lezen…
  Oh ik kan zeggen dat ik achteraf erg om moet lachen, vooral om die foto’s. Weet je nog, denk ik dan.
  Geniet er nog maar even van. Voor je het weet is de dreumestijd voorbij. Cliche, I know…

  Beantwoorden
 5. Vlijtig Liesje
  11 november 2016 at 11:35 (7 jaar ago)

  Misschien kun je er een spelletje van maken dat ze alles wat ze gooit ook weer zelf opruimt. Of dat ze het aan het eind van de dag allemaal in een grote wasmand mag gooien? Dan kan ze lekker gooien, en ruimt per ongeluk ook meteen op. Maar dat hoef je haar niet te vertellen.

  Beantwoorden
 6. Fleur
  11 november 2016 at 11:00 (7 jaar ago)

  Vervelende fase nu je er in zit, maar gaat gelukkig wel weer over. Wat ziet jullie huiskamer er gezellig uit om in te spelen! Heerlijk ook die grote ramen!

  Beantwoorden
  • Bianca
   11 november 2016 at 11:01 (7 jaar ago)

   Dank je! We hebben een apart hoekje voor de kinderen, ideaal

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.