Dit jaar merk ik voor het eerst echt hoe Sinterklaas leeft onder kleuters. Sinterklaas en zijn welbekende hulpjes staan overal op de politieke agenda. Ook bij mijn kleuter staat hij dagelijks op de agenda. Sinterklaas roept vragen ook en niet eens de voor de hand liggende vragen.

Sinterklaas op de agenda

Sinds de beste man met zijn gevolg aan kwam in de haven staat Sinterklaas op de agenda. Het hele jaar rond staat hij, helaas, al op de politieke agenda en op die van menig schreeuwerig publiek figuur. Maar met die discussie zal ik jullie niet vermoeien. Onze favoriete oude man met baard staat namelijk ook op de agenda van mijn oudste van vier jaar. De kleuter is er maar druk maar. Jeetje, wat roept zo’n man toch veel vragen op.

Schoen zetten

Het schoen zetten is zo’n moment waarop ik diverse breinbrekers mag oplossen. Zo vroeg meneer waar hij zijn verlanglijst(je) kon brengen. Ik vertelde dat hij deze maar in zijn schoen moest doen. Zo kon Sinterklaas hem meenemen en op zijn gemak doorlezen. De mensen die mij volgen op Instagram hebben wellicht al gezien dat het formaat van dit verlanglijstje niet alledaags was. Dat gaf mijn oudste dus nogal wat twijfels, want past dat lijstje wel op het bureau van Sinterklaas?

Kleuterpraat; Sinterklaas roept vragen op

Paardrijden

Een andere kwestie die hem bezig houdt is het paard van Sinterklaas. Tijdens het Zapp Sinterklaasfeest, waar we afgelopen zondag waren, reed Sinterklaas een wedstrijd met zijn paard tegen een springruiter. Een enorm spannende wedstrijd waar alle kinderen in de zaal volledig in op gingen. Nadat Sinterklaas, uiteraard, gewonnen had zag ik de kleine man denken. “Mama, waar laat Sinterklaas zijn stok (lees; staf) als hij op z’n paard zit?” Goeie vraag wel, ik kan me voorstellen dat die stok aardig blauw wordt als je de hele nacht, op je paard, over daken rijdt. Maar ik gaf natuurlijk gewoon een pedagogisch verantwoord antwoord en vertelde dat Stafpiet ervoor zorgt als Sinterklaas hem niet nodig heeft.

Kleuterpraat; Sinterklaas roept vragen op

Sinterklaas roept vragen op

Tja, en zo gaat dat eigenlijk regelmatig. Meneer hoort of ziet Sint en zijn gevolg en de vragen borrelen op. Niet eens de vragen die ik had verwacht; “mam, waarom zijn die pieten niet zwart?” Nee, dit kinderfeest wordt echt beleefd als het heerlijke kinderfeest dat het is. De politieke agenda gaat gelukkig geheel aan mijn kinderen voorbij. Ze gaan op in dit magische kinderfeest en genieten van alles wat daarbij hoort. En ik geniet met ze mee. Wat houd ik van de Sinterklaastijd en alle vragen die dit oproept bij mijn kleuter.

Roepen de Sint en zijn Pieten bij jouw kind(eren) ook zoveel vragen op? Ik ben super benieuwd!

Handtekening

 

 

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.