Vorige week deelde ik al een aantal Sinterklaas recepten van blogcollega’s. Deze week mag ik jullie echter voorstellen aan gastblogger Tamara. Zij is voor Fulltime Mama.nl de keuken in gedoken en maakte echte Sinterklaas cupcakes met haar dochter. Eet smakelijk!

Door Tamara; Sinterklaas is weer in het land, reden om de keuken in te duiken.En wat is er nou leuker dan cupcakes maken met je kind(eren)?

Sinterklaas Cupcakes

Cupcakes kun je maken met zelfrijzend bakmeel, suiker, roomboter en eieren of gewoon lekker makkelijk met een pakje van dr. Oetker. Ik gebruik zelf altijd graag de bakmixen van Funcakes.  Op internet zijn wel honderden verschillende recepten te vinden. Mijn dochter en ik hebben gekozen voor cupcakes met speculaaskruiden. De geur laat je het water in de mond lopen.

We gaan de cupcakes decoreren met marsepein. We maken zelf pietjes, wortels, cadeautjes en de staf van Sinterklaas. Tegenwoordig kun je bij de meeste supermarkten gekleurde marsepein kopen in kleine hoeveelheden. Je kunt van alles aanschaffen om cupcakes te maken en decoreren, maar voor thuisgebruik heb je niet veel nodig. Met de doodgewone spullen uit je keukenkastjes kom je al heel ver. We drukken marsepeinen rondjes uit met een limonadeglas, we snijden de mutsjes en veren uit met een scherp mesje en haar maken we met de knoflookpers.

Wat heb je nodig?

Recept; Sinterklaas Cupcakes

Voor 12 cupcakes:

 • Bakblik voor de cupcakes
 • 12 baking cups
 • 250 gram cupcakesmix (funcakes)
 • 3 eieren
 • 125 gram roomboter
 • 3 theelepels speculaaskruiden
 • Chocoladepasta of speculoos
 • Diverse kleuren marsepein
 • Scherp mesje (aardappelschilmesje)
 • Ronde uitsteker of een limonadeglas
 • Deegroller
 • Poedersuiker

Hoe ga je te werk?

We beginnen met het bakken van de cupcakes volgens het recept op de verpakking. Als alle ingrediënten gemixt zijn spatel je er 3 theelepels speculaaskruiden erdoorheen. Doe de bakingcups in het bakblik en vul de bakingcups tot 2/3 met het beslag. (Een ijsschep in de la? Ideaal om je baking cups te vullen.)

Terwijl de cupcakes in de oven staan begin je alvast aan de decoratie.
Steek 12 rondjes uit van verschillende kleuren marsepein. (De marsepein blijft niet plakken als je wat poedersuiker uitstrooit op je aanrecht/placemat.)

Recept; Sinterklaas Cupcakes


Je gaat nu diverse figuren maken voor op cupcakes. De kinderen kunnen hier ook meehelpen. Laat ze een stukje gele marsepein uitrollen zodat je hier een staf van kunt maken. Met een bruin rondje maak je heel eenvoudig een zwarte piet. Rol 2 witte balletjes en druk deze plat, rol daarna 2 kleinere zwarte balletjes en druk deze plat op het witte bolletje. Dit zijn de ogen van de piet. De muts, veren en kraag creëer je door het uitrollen van marsepein en daarna snij je de vorm van de muts uit en van een andere kleur de veer. Met een scherp mesje maak je het reliëf van een veer erin. De mond maak je door een klein stukje rood marsepein in je hand te rollen. De neus maak je door een klein bruin balletje te rollen. Met de knoflookpers maak je het haar van de piet. Het marsepein kun je vervolgens vastplakken met een beetje water.

Recept; Sinterklaas Cupcakes

Als je alle marsepeinen rondjes hebt gedecoreerd en je cupcakes zijn afgekoeld, smeer je een klein beetje chocoladepasta of speculoos op de cupcakes. Je drukt voorzichtig de gedecoreerde rondjes op de cupcakes en klaar ben je!

Recept; Sinterklaas Cupcakes
Recept; Sinterklaas Cupcakes

Voor uitgebreide how to’s en recepten zie mijn website http://www.tamarastaartenprints.nl

Heel veel bakplezier!

Liefs Tamara
Tamara’s Taarten

Deze week mag ik jullie voorstellen aan gastblogger Tamara. Zij is voor ons de keuken in gedoken en maakte echte Sinterklaas cupcakes.

Bewaren

Bewaren♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on Recept; Sinterklaas Cupcakes

 1. MamaIssues
  21 november 2016 at 10:34 (7 jaar ago)

  Super leuk versierd!
  Mijn kids hebben deze week op school een sinterklaas cupcake wedstrijd dus dit artikel komt mij goed uit 🙂
  Heb je misschien ook nog een idee voor een lekkere vulling voor in de cupcake?

  Beantwoorden
  • Tamara
   21 november 2016 at 18:34 (7 jaar ago)

   Van dr oetker heb je cake en taart vulling in de smaken caramel en chocolade!
   Vullen met jam kan ook! Met een ouderwetse appelboor maak je een gat in de cupcakes en dan kan je hem zo vullen!!
   Succes

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.