Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Lang verwacht, toch gekomen, Sinterklaas is weer in het land. Wat is er dan leuker om tijdens pakjesavond of het kijken van het Sinterklaasjournaal te genieten van heerlijke Sinterklaas recepten? Ik zette de lekkerste recepten op een rijtje.

Sinterklaas recepten

Aangezien ik niet zo’n enorme keukenprinses ben maar wél van eten houd schakelde ik wat blogcollega’s in. Ik was namelijk op zoek naar lekkere recepten met kruidnootjes en/of pepernoten. Echte Sinterklaas recepten die prima passen bij pakjesavond. Gelukkig heb ik heel veel blogcollega’s die wel raad weten met een mixer en spatel. Zo heb ik dus genoeg inspiratie gekregen om lekker aan de slag te gaan voor pakjesavond. Aangezien ik wel een beetje keuzestress krijg van alle lekkere recepten deel ik ze ook even met jullie.

sinterklaas-recepten-voor-een-heerlijk-avondje

Sinterklaas recepten op een rij

Joyce maakte al diverse lekkere Sint taarten. Een appeltaart met pepernoten, en ook mini pepernoten cheesecakes. Zelf ben ik vooral erg benieuwd naar die laatste. Cheesecake is altijd goed maar ik denk dat het zo helemaal lekker is.

Nicole maakte mij erg blij met het recept voor een tiramisu met kruidnootjes. Hij ziet er enorm lekker uit dus ik denk dat ik deze op het menu voor pakjesavond zet.  Ook vind je op haar blog ‘Meisje Eigenwijsje’ een recept voor een echte Sinterklaas taart met een bodem van kruidnootjes. Yummie.

Zoek je een lekker pepernoten recept dat je kunt maken zonder pakjes en zakjes? Neem dan eens een kijkje op de blog van Cynthia. Zij maakte met haar dochter van twee lekkere pepernoten!

Tsja, en ben je nou meer in de stemming voor een technisch hoogstandje? Dan moet je eens een kijkje nemen op de blog van Linda. Zij deelde een te gekke Zwarte Pieten taart met een rand van KitKat. Om je vingers bij af te likken.

Wat is jouw favoriete Sinterklaas recept? Heb je nog leuke tips?

Handtekening

Bewaren

Bewaren♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments on Sinterklaas recepten voor een heerlijk avondje

 1. Arrmande
  17 november 2016 at 22:00 (8 jaar ago)

  Oh wat een lekker plan, het hele concept was nieuw voor mij. Maar ga ik zeker proberen.

  Beantwoorden
 2. Ineke
  17 november 2016 at 12:58 (8 jaar ago)

  Hier maak ik altijd zelf marsepein en probeer ik nieuwe cupcakes uit met sinterklaas tintje 🙂

  Beantwoorden
 3. Gera
  16 november 2016 at 15:47 (8 jaar ago)

  Ik ben gek op borstplaat (fondant). Dat ga ik binnenkort een keertje zelf maken. En marsepein is hier ook favoriet en schijnt niet ook eenvoudig te zijn, dus ook op mijn probeerlijst!

  Beantwoorden
 4. Vlijtig Liesje
  16 november 2016 at 14:05 (8 jaar ago)

  Ik heb eigenlijk geen favoriet recept. Ik eet wel graag kruidnootjes maar die koop ik bij de Kruidvat.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.