Knippen, plakken, kleuren, mijn oudste vind het allemaal erg leuk. Kleuren in combinatie met de Ipad is echter iets wat hij nóg leuker vind. Kwam dat even goed uit! Wij mochten namelijk het BIC® Kids DrawyBook testen. Waarin je tekeningen tot leven komen door middel van een app.

Kleuren met de tablet

De kleine man is het liefst in de weer met spullen uit de knutselkast óf met de Ipad. Tsja, dat ding hoort er tegenwoordig nou eenmaal bij. Zijn schermtijd is beperkt maar zo nu en dan mag meneer echt wel even op de Ipad. Hij werd dan ook erg blij van het pakketje dat we vorige week ontvingen. Hij zag al snel een icoontje van een tablet en stiften op de verpakking dus zijn interesse was gewekt.

BIC® Kids DrawyBook

Nadat mijn kleuter het pakketje ontdekte rukte hij het vol enthousiasme open. Blijkbaar kon er echt niet langer gewacht worden om hiermee aan de slag te gaan. Al gauw ontdekten we, in het pakketje, een kleurboek en hele fijne viltstiften van BIC®. We konden aan de slag.

Tekeningen komen tot leven met BIC Kids DrawyBook

Ik vond al snel de bijbehorende (gratis) app in de app store en downloadde deze op mijn Ipad. Ondertussen was de kleine man al druk aan de slag met het inkleuren van de eerste vertelplaat in het boek. Het DrawyBook is namelijk niet zomaar een kleurboek maar vertelt het verhaal van Marty en het Buitenaardse wezen. Het boek neemt je, samen met de app mee door de ruimte. Dat wilde ik zien!

Tekeningen komen tot leven met BIC Kids DrawyBook

Eigenwijs als ik ben vond ik het niet nodig om de handleiding voorin het boekje te lezen. Ook al is deze heel beknopt en duidelijk. Ik dacht dat het niet nodig was. Al gauw kwam ik er achter dat ik geen idee had op welk icoon ik moest drukken in de app. Wat uiteraard tot frustratie leidde bij mijn kleuter. Oké, oké, mama zal gewoon even lezen hoe het moet.

En ja hoor, nog geen 30 seconden later las ik dat ik vooraan in het boek moet beginnen en tegelijkertijd de app het werk moet laten doen. Dit bleek verrassend goed te werken en het verhaal van Marty kwam daadwerkelijk tot leven. Terwijl je de app afspeelt kun je lekker door kleuren. Tussendoor word je gevraagd een spelletje te doen of een foto van je tekening te maken. Kortom, een echte interactieve belevenis.

Tekeningen komen tot leven met BIC Kids DrawyBook

Aanrader?

Is het BIC Kids DrawyBook een aanrader? Daar kan ik kort over zijn; ja zeker! De app stimuleert tot tekenen en kleuren, de teksten zijn naast vermakelijk ook heel informatief en mijn kleine man heeft erg veel lol met het kleurboek. Zelfs zonder app nodigt het boek uit tot creatief bezig zijn.

Lijkt jou dit ook een leuk Sinterklaas- of Kerstcadeautje? Ik ben benieuwd.

Handtekening

 

 

 

sponsor

Bewaren

Bewaren♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments on Tekeningen komen tot leven met BIC Kids DrawyBook

 1. ineke
  17 november 2016 at 12:58 (7 jaar ago)

  Lijkt me een heel leuke cadeau :). Zo interactief speelgoed heeft toch altijd mijn voorkeur. Is het mogelijk zonder dat ze zelf kunnen lezen?

  Beantwoorden
  • Anke
   25 november 2016 at 16:15 (7 jaar ago)

   Ha Ineke,
   Je hoeft er niet persé voor te kunnen lezen. Kinderen doorlopen het verhaaltje a.d.h.v. de app. Die leest het verhaal als het ware voor. Daarbij hebben de echte kleintjes misschien bij het opstarten wat hulp nodig. Maar de rest gaat nagenoeg vanzelf! Kinderen kunnen er vaak sneller mee uit de voeten dan wij ‘oudjes’ 🙂 Groet, Anke (namens BICKids)

   Beantwoorden
 2. Kirsten
  17 november 2016 at 08:30 (7 jaar ago)

  Ziet er mij inderdaad iets leuk uit! Hebben ze dit dan in verschillende versies? 🙂 Lenne kleurt momenteel ook graag, maar voor dit is ze nu nog wat klein.

  Beantwoorden
  • Anke
   25 november 2016 at 16:17 (7 jaar ago)

   Hi Kirsten, Marty en de Alien is het eerste verhaal. Volgend jaar volgt er een verhaal met een meisje in de hoofdrol. Groet, Anke (namens BICKids)

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.