Elke ochtend en elke avond hetzelfde ritueel. Er moeten tanden gepoetst worden bij twee kinderen. De jongste vind het nog wel interessant, de oudste is liever lui als moe en na toen seconden al klaar. Hoe kan ik nou dat tandenpoetsen stimuleren en het ze gelijk goed leren? 

Kluiven op de tandenborstel

De jongste vind tandenborstels te gek. In de badkamer trekt ze de lades open, op zoek naar tandenborstels. Met haar handen vol stopt ze de ene na de andere tandenborstel in haar mond. Niet om goed te poetsen maar vooral om lekker te kluiven. Kauwen op de borstels en ze vervolgens weg slingeren door de badkamer. Ze kan er geen genoeg van krijgen. Zij vind het ook nog wel interessant dat we haar tanden poetsen. Ze heeft er weinig geduld voor maar mevrouw hoeft niet in de houdgreep, dat scheelt.

Tien seconden poetsen

De oudste is inmiddels ruim vier jaar oud en poetst, met een beetje hulp, zelf zijn tanden. Het probleem is echter dat hij de helft van zijn gebit vergeet en na tien seconden al geen zin meer heeft om te poetsen. Of meneer is helemaal lui en wil dat wij het doen maar ook dat mag maar tien seconden duren. Tsja, dat werkt natuurlijk niet. We moeten het tandenpoetsen stimuleren en eigenlijk wil ik dat hij het ook gelijk goed leert.

Tandenpoetsen stimuleren met Flossie

En toen was daar Flossie. Flossie bracht mij een leuk duopakket, voor een jongen en een meisje. Een pakketje met twee tandenborstels, tandpasta, zandlopers, beloningskaarten, een instructieboekje, stickers en plakverklikkers.  ‘Missie serieus tandenpoetsen’ kon beginnen.

Tandenpoetsen stimuleren met Flossie

In het instructieboekje wordt op een leuke en herkenbare manier aan kinderen uitgelegd hoe ze nou eigenlijk tanden moeten poetsen. Op deze manier kunnen kinderen vanaf een jaar of 4 zelf leren om op de juiste manier hun tanden te poetsen. Tijdens het poetsen gebruik je de zandloper, waardoor je precies ziet wanneer de twee minuten poetsen voorbij zijn. Vervolgens kun je de plakverklikkers gebruiken om te zien of er echt goed gepoetst is. En dan de grootste stimulans; stickers plakken op de beloningskaarten. Eén pakketje van Flossie is genoeg om vier weken mee te doen. Na vier weken zouden kinderen ook daadwerkelijk zelf goed moeten kunnen poetsen. Zover zijn wij nog niet maar dat gaan we over een paar weken zien.

De kleine man vind het in ieder geval bijzonder interessant en grappig om de plakverklikkers te gebruiken. Zo word het voor hem duidelijker waarom tandenpoetsen zo belangrijk is. Ook de stickers werken als een trein want meneer is nogal competitief ingesteld dus als hij een sticker kan ‘winnen’ doet hij wel even zijn best. Aanradertje dus!

Flossie

De pakketten van Flossie zijn te koop via de website.  Een basispakket, goed voor 4 weken, kost €19,99 en een duopakket vind je er voor €27,99.

Moet jij het tandenpoetsen stimuleren bij je kind(eren)? Hoe doe je dat?

Handtekening

sponsor

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Comments are closed.