Door Debbie: Ik vind het altijd erg leuk om iets samen met mijn kinderen te bakken. Het gebeurt nog niet zo heel vaak omdat ze vaak niet het geduld hebben maar langzamerhand krijgen ze steeds meer interesse in het hele keukengebeuren. Het lijkt me natuurlijk fantastisch als ze op een gegeven moment alles gaan eten wat ik maak maar in ieder geval gaan de zoete baksels er meest wel in.

Kerstschuimpjes

Nu het bijna Kerst is, bakken we natuurlijk iets in Kerstsfeer. Deze schuimpjes zijn makkelijk om te maken en de kinderen kunnen ze zelf versieren. Het is natuurlijk extra leuk als ze het schuim zelf op de bakplaat mogen spuiten. Je kunt dan van tevoren eventueel aan de achterkant van het bakpapier  wat figuren tekenen zodat ze die in kunnen kleuren. Maar laat ze ook lekker hun gang gaan want dat is natuurlijk wel zo leuk! Voordat de schuimpjes de oven in gaan, mogen ze de schuimpjes versieren met sprinkles zodat de kerstschuimpjes nog leuker worden!

Recept; kerstschuimpjes

Tips

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het bereiden en bakken van schuim. Zorg ervoor dat je materiaal goed vetvrij is. Het kleinste spoortje vet (eigeel) zorgt ervoor dat het schuim niet stijf wordt. Let daar ook goed op wanneer je de eieren splitst. Gebruik daarom 3 schaaltjes. Splits iedere keer een ei en doe dan het ‘schone’ eiwit in een ander kommetje. Doe dit na ieder ei, dan hoef je niet opnieuw te beginnen als er per ongeluk wat eigeel bij een eiwit komt.

Wat heb je nodig?

  • 3 eiwitten
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1/4 theelepel witte wijnazijn
  • een snufje zout
  • extra: leuke sprinkles

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden Celcius. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Sla de eiwitten met een snuf zout stijf met de mixer. Voeg geleidelijk de suiker toe, dan de vanille en de azijn. Blijf kloppen tot de suiker helemaal is opgenomen door het eiwit. Je weet dat het eiwit goed is als het stijve pieken vormt. Je kunt de kom dan ondersteboven houden en het eiwit blijft erin.
  2. Schep het eiwit in een spuitzak met een rond spuitmondje. Spuit de gewenste figuren op een met bakpapier beklede bakplaat. Versier ze naar wens met leuke sprinkles. Bak de schuimpjes 60 – 80 minuten tot ze makkelijk loslaten van het bakpapier. Zet de oven uit en laat ze nog 20 minuten in de oven staan. Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.

recept-kerstschuimpjes-3

Dit artikel is geschreven door Debbie Bodewes. Meer van Debbie vind je op haar blog Deb’s Bakery & Kitchen



♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.