Door Debbie; Dit gerecht is echt verrassend. De kip met kersen kon ik nog wel met elkaar rijmen maar dat er ook kerrie in ging, vond ik heel apart. Tot ik het proefde… heerlijk!

Kip met kersen

Ik at dit gerecht jaren terug voor het eerst bij een vriendin en kreeg van haar het recept. Ik heb het enigzins aangepast zodat ik geen zakje kerriesaus hoef te gebruiken. Eventueel zou je iets minder kerrie kunnen gebruiken als je lastige eters hebt maar ik weet zeker dat kinderen dit lekker vinden! Het is zoet door de kersen en er zit ook nog eens een lekker knapperig korstje op. En eigenlijk is dat wat we allemaal stiekem het lekkerst vinden!

Eet het niet te vaak want het is wel een calorierijk gerecht maar ach, af en toe moet je lekker kunnen genieten van comfort food! Serveer het met een frisse groene salade en je hebt een volledige maaltijd.

Recept; overheerlijke kip met kersen

Wat heb je nodig

Voor 4 personen:

  • 400 gram kipfilet
  • een pot kersen (uitlekgewicht 350 gram)
  • 4 tl kerriepoeder
  • een rol bladerdeeg (koeling Tante Fanny)
  • 100 gram roomkaas
  • 50 gram oude geraspte kaas
  • losgeklopt ei
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  2. Laat de kersen uitlekken, bewaar het sap. (Dit kun je mooi gebruiken voor stoofperen) Snijd de kipfilet in stukjes.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip rondom bruin.
  4. Voeg de kersen zonder sap toe. Vervolgens doe je de roomkaas en de kerrie erbij. Voeg 2 el kersensap toe en breng op smaak met peper en zout
  5. Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en met de helft van het bladerdeeg. Prik gaatjes met een vork in het deeg.
  6. Bak het deeg alvast 10 minuten voor en haal uit de oven.
  7. Doe de kip met kersen in de schaal en dek af met het overige deeg. Stop het een beetje in aan de randen.
  8. Strooi de kaas erover.
  9. Bak nog eens 10 à 15 minuten.

recept-overheerlijke-kip-met-kersen-2

Dit artikel is geschreven door Debbie Bodewes. Meer van Debbie vind je op haar blog Deb’s Bakery & Kitchen.



♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.