In onze gezamenlijke adventskalender, aftellen naar kerst met 24 bloggers, is het vandaag tijd voor een sneeuwactiviteit. Bij gebrek aan echte sneeuw ging ik op zoek naar een alternatief. Samen met de kinderen ging ik zelf sneeuw maken. Hoe en wat? Dat lees je natuurlijk hier. 

Zelf sneeuw maken

Wat is er nou leuker dan lekker kliederen met materialen? Ontdekken, voelen, kneden, spelen, ruiken en misschien zelfs proeven? Stiekem had ik gehoopt dat we al met echte sneeuw aan de slag konden. Helaas, het is nog ver boven nul en alles wat er hier valt is miezer. Dan moeten we maar aan de slag om zelf sneeuw te maken. Als je bang bent om vies te worden, doe dit dan niet. Ik kan je namelijk verzekeren dat alles eronder zit, echt alles!

Wat heb je nodig?

 • een half pak maizena
 • een bus scheerschuim
 • een dienblad

Sneeuwactiviteit; zelf sneeuw maken

Hoe ga je te werk?

Zorg als eerste dat je deze activiteit ergens doet waar het niet erg is als het vies word. Ik heb mijn kinderen aan de keukentafel gezet met een dienblad. De ergste rommel kun je dan zo onder de kraan weg spoelen.

Spuit een flinke berg scheerschuim op een dienblad en voeg daar ongeveer een half pak maizena aan toe. Mijn oudste mocht dit lekker door elkaar mengen met zijn handjes. Gebruik zoveel scheerschuim als nodig is om een beetje een korrelig maar plakkende substantie te krijgen. Na enige tijd mengen kun je dan een bal kneden van de neosneeuw. Als je dat hebt bereikt zit je goed. Mijn oudste vond het kneden al super leuk. Lekker kliederen met je handen en het stiekem overal aan af smeren. (Dat was dan weer jammer).

Sneeuwactiviteit; zelf sneeuw maken

Toen de sneeuw de juiste vorm had heeft meneer er heerlijk mee gespeeld, sneeuwballen kneden, kerstboompjes erin en een huisje erop. Een echte sneeuwsensatie zonder de kou.

Sneeuwactiviteit; zelf sneeuw maken

Ondertussen had ik mijn jongste van 15 maanden een dienblad met alleen scheerschuim gegeven. Ook zij vermaakte zich prima. Ze had al snel door dat het geen slagroom was (bah), dat het erg leuk was om kilo’s scheerschuim in je haar en oren te smeren en dat scheerschuim overal aan blijft plakken. Aan mama’s tafel, aan stoelen maar ook aan je kleren of je tenen.

Sneeuwactiviteit; zelf sneeuw maken

Beide kinderen hebben zich super vermaakt met deze eenvoudige sneeuwactiviteit. En mama mocht vervolgens lekker poetsen. Het huis rook heerlijk naar scheerschuim dus mij hoorde je niet klagen.

Aftellen naar kerst

Ruim twee weken geleden deed ik een aankondiging over onze adventskalender, bedacht door Fleur. Onderaan dat artikel worden dagelijks de links naar alle activiteiten gedeeld. Zo kun je op een centrale pagina alle activiteiten zien. Gisteren kon je bij Mama’s met Thee lezen hoe zij kerstkaarten maakten met de kinderen. Morgen heeft Joyce weer een leuke activiteit voor je. Dus ik zou zeggen, neem vooral een kijkje!

 Heb jij al activiteiten uit de adventskalender gedaan? Of tel jij op een andere manier af naar kerst?

Handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments on Sneeuwactiviteit; zelf sneeuw maken – Aftellen naar kerst

 1. Els
  19 december 2016 at 18:29 (7 jaar ago)

  Heerlijk om te doen! Leuk artikel :-)!

  Beantwoorden
 2. Arrmande
  14 december 2016 at 22:32 (7 jaar ago)

  Oh wat grappig dat je op die manier sneeuw kunt maken, die kende ik nog niet! En lekker smeren. 😀

  Beantwoorden
 3. Ellen
  14 december 2016 at 21:26 (7 jaar ago)

  Hahaha, wat een kliederboel. Wel heel erg leuk gedaan zeg. Ik had geen idee dat je zo zelf sneeuw kon maken.

  Beantwoorden
 4. Yolanda
  14 december 2016 at 19:33 (7 jaar ago)

  Leuk geschreven ! Ik kende het nepsneeuw nog niet, het ziet er erg leuk uit! Blijft het sneeuw lang goed?

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.