Nu de kleine man op school zit is hij erg druk met letters en cijfers. Hij kan zijn naam schrijven, herkent al wat cijfers en is druk met rijmen. Het pakket dat wij van Ravensburger  tiptoi ontvingen was dan ook een schot in de roos. Meneer ging er direct mee aan de slag. 

Naar school

Onze oudste is altijd al erg leergierig geweest. De welbekende ‘waarom-fase‘ begon bij ons al erg vroeg en eigenlijk is hij nooit meer gestopt. Meneer wil altijd exact weten hoe iets werkt, wat iets is en waardoor iets komt. Nu hij op school zit is hij dan ook erg blij dat hij steeds weer iets nieuws leert. In dit geval dus ook veel cijfers en letters. Hij is pas vier jaar maar leert steeds een nieuwe letter en herkent deze dan ook.

spelend-leren-met-tiptoi-1

Leren met tiptoi®

Toen wij van Ravensburger een tof pakket kregen was hij hier dan ook erg blij mee. Met de Tiptoi stift en het boek Mijn leer-spel-avontuur Eerste Letters, ging hij direct aan de slag. De plaatjes in het boek zijn herkenbaar en als je precies volgt wat de Tiptoi je vertelt dan kunnen 4-jarigen vrij zelfstandig aa de slag met de opdrachten. Ik moest meneer af en toe even helpen als hij een plaatje niet kon vinden of een letter nog niet kende maar dat maakte het wel extra gezellig. Samen lekker aan de slag met de spelletjes en activiteiten in het boek.

Spelend leren met tiptoi®

Ravensburger Tiptoi ®

Tiptoi is een interactieve stift die, samen met de bijbehorende boeken, spellen en figuren, het ontdekken van de wereld stimuleert. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen aan de slag met de stift door plaatjes aan te tippen. De Tiptoi stift reageert altijd en zo ontdekken kinderen steeds weer nieuwe dingen.

De stift vertelt een verhaal, legt iets uit, daagt je uit tot het spelen van een spel of laat muziek of geluiden horen. Het innovatieve tiptoi®, dat bestaat uit boeken, spellen, puzzels en speelfiguren, breidt het assortiment ieder jaar uit. Niet zo gek, want als je eenmaal een tiptoi® stift hebt, kun je ieder tiptoi® product moeiteloos spelen.

Tiptoi is onder andere te koop bij Bol.com. Hier vind je de stift, de boeken, spellen, puzzels en de speelfiguren. Genoeg voor uren spelplezier.

Kende jij tiptoi® al? 

Handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment on Spelend leren met tiptoi®

  1. Priscilla
    21 december 2016 at 09:39 (8 jaar ago)

    Ja ik zie het regelmatig in de winkel en dan lijkt het me inderdaad erg leuk. Wanneer mijn dochter wat ouder is schaf ik hem misschien wel aan.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.