Vorig jaar maakte ik al eens een aantal zoekkaarten om lekker mee op pad te gaan. Mijn oudste heeft deze nu al zo vaak gedaan dat het tijd werd om iets nieuws te verzinnen. Ik maakte een foto speurtocht voor hem die op verschillende manieren te gebruiken is.

Buiten spelen stimuleren

Mijn oudste is altijd een buitenkind geweest, tot hij naar school ging. Van de ene op de andere dag had hij niet meer de behoefte om buiten te spelen. Met moeite kreeg ik hem naar buiten om even mee de honden uit te laten. Dat is nu al maanden zo en ik heb geen idee waar het vandaan komt. Ik vind het belangrijk om lekker veel buiten te zijn dus doe ik de laatste tijd mijn best om het buiten spelen te stimuleren. De kleine meid vind het heerlijk buiten, nu de kleine man nog.

Spelletjes en winnen

De meeste vierjarige jongens zijn vrij competitief en de meeste kinderen houden ook wel van spelletjes spelen. Daarnaast is die van mij graag creatief bezig dus ik ging op zoek naar een buitenactiviteit die al deze eigenschappen combineert. Als jij zo gek bent op spelletjes spelen en winnen, dan gaan we dat maar eens buiten doen, meneer!

Foto Speurtocht

Terwijl de kleuter op school zat ging ik met de kleine meid op pad. Even de hondjes uit laten en gelijk een aantal foto’s maken. Foto’s op locaties die mijn oudste vervolgens weer op zou moeten zoeken.

Eenmaal thuis maakte ik van al die foto’s een leuke foto speurtocht. Je kunt deze speurtocht gebruiken als bingo kaart, door steeds een kruisje te zetten door de gevonden locatie. Ik bedacht echter dat het ook leuk is om met de camera op pad te gaan. Laat kinderen zelf maar eens proberen de foto na te maken met een telefoon of kindercamera. Dit stimuleert de creativiteit en de manier waarop kinderen naar iets kijken. Ik ben wel benieuwd of kinderen exact proberen de foto na te maken of juist zelf op zoek gaan naar een mooi beeld.

Foto speurtocht

Printable

Mocht je hier in de buurt wonen en de locatie herkennen, dan kun je natuurlijk de speurtocht uitprinten. De printversie vind je hier; foto-speurtocht.

Moet jij je kind(eren) ook wel eens stimuleren om naar buiten te gaan?

Handtekening

pinterest-afbeelding-foto-speurtocht♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment on Speltip; Foto Speurtocht mét camera

  1. Jacqueline
    7 december 2016 at 12:47 (7 jaar ago)

    Superleuk zeg!
    Ik heb het ook wel eens met mijn studenten gedaan, om ze kennis te laten maken met de school en omgeving. Dus het kan prima met verschillende leeftijden. 😉

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.