Ik kan er niks aan doen maar ik heb een enorm zwak voor educatief speelgoed. Speelgoed waarmee mijn kinderen heerlijk kunnen spelen maar wat  tegelijkertijd stiekem educatief is. En dan doel ik niet op educatief speelgoed met batterijen maar net even iets anders. Ik ging op zoek en deel een paar producten die op mijn wensenlijstje staan.

Wanneer is iets educatief speelgoed?

Op zich is speelgoed al snel educatief. Er zijn weinig dingen waar een kind niets van leert. Spelen met een pop, auto’s, bouwen het is allemaal op zijn eigen manier educatief. Volgens de Dikke van Dale staat educatief voor vormend en opvoedend. En ja, ook dat is vrijwel elk speelgoed.

Voor mij is een stuk speelgoed educatief als het mijn kinderen nieuwe vaardigheden leert of vaardigheden of kennis stimuleert of ontwikkeld. Speelgoed dat net even een extra functie heeft of waarbij mijn kinderen net even extra na moeten denken of moeten experimenteren.

5x educatief speelgoed op mijn wensenlijstje

Zo nu en dan speur ik het internet af of kom ik leuke dingen tegen op Instagram. Veel van die leuke dingen zet ik op de verlanglijstjes van de kinderen. Tegen de tijd dat ze dan jarig zijn, of in de decembermaand, hoef ik dan niet mijn brein te kraken voor hun verlanglijstjes. Zo was ik nu dus op zoek naar educatief speelgoed wat net even anders is. Ik zette vijf favorieten op een rijtje, wellicht heb jij er ook wat aan.

5x Educatief speelgoed dat net even anders is

Bamboe Puzzel Totter Tower.
Een toren of puzzel die bestaat uit blokken van Bamboe. De blokken hebben allemaal unieke hoeken waardoor je kinderen gestimuleerd worden om innovatief en creatief te denken. Probeer maar eens zo’n brug te maken zonder dat de blokken om vallen.

5x Educatief speelgoed dat net even anders is

Balanceer Boot Ark van Noach. 
Deze houten balanceerboot is niet alleen mooi om naar te kijken maar nog leuker om mee te spelen. Je stimuleert hiermee de oog-handcoördinatie, de fijne motoriek en het concentratievermogen.

5x Educatief speelgoed dat net even anders is

Balanceer Boom
Ditzelfde geldt voor de Balanceer Boom van Plantoys. Je kunt hier een boom mee maken maar natuurlijk ook lekker spelen  met de losse onderdelen.

5x Educatief speelgoed dat net even anders is

Zet-zelf-in-elkaar auto
De naam zegt het al, een auto die je zelf in elkaar kunt zetten. Dit educatieve speelgoed is naast gewoon leuk ook heel tof omdat het je kennis laat maken met elektronische-techniek.

5x Educatief speelgoed dat net even anders is

Clementoni Leerspel Boerderijdieren
Educatieve spelletjes vallen hier ook altijd erg goed in de smaak. Samen een spelletje doen en daar nog iets mee leren ook. Naast natuurlijk het leren omgaan met spelregels leer je bij dit leuke spel ook de boerderijdieren en hun jongen kennen.

Waar vond ik dit leuks?

Al deze leuke speelgoed tips vond ik op OOshopping, een online winkelcentrum met een ruim assortiment. Van kleding tot tuinartikelen en van speelgoed tot auto-onderdelen. Alles wat je maar nodig hebt kun je daar vinden. Op OOshopping bieden diverse (web)winkeliers hun producten aan en kun je dus altijd een uitgebreid en variërend aanbod vinden. Een prima plek om educatief speelgoed en andere leuke items te vinden.

Heb jij nog tips voor leuk educatief speelgoed?

Handtekening

sponsor

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments on 5x Educatief speelgoed dat net even anders is

 1. Lori (Mama's Jungle)
  5 februari 2017 at 07:26 (7 jaar ago)

  Die houten balans spellen zijn inderdaad erg leuk en staan hier ook op de wishlist! Lotocolor van Lilliputiens is ook een aanrader voor jonge kindjes van rond de 3 om vormen en kleuren te leren. Het is een heel bijzondere puzzel.

  Beantwoorden
 2. Tessa
  4 februari 2017 at 15:07 (7 jaar ago)

  Ik word altijd zo hebberig van dit soort blogs, haha. Ik hou ook erg van educatief speelgoed en zoon begint nu net op een leeftijd te komen (2) dat er wat meer te vinden is wat aansluit bij zijn ontwikkeling. Dat houten speelgoed vind ik echt prachtig! Maar ja, al die prijskaartjes hè, dus zijn we lid geworden van een Speel-o-theek. Kunnen we lekker veel proberen en afwisselen!

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on 5x Educatief speelgoed dat net even anders is

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.