Dag 2016, welkom 2017. Ik heb helemaal niets met goede voornemens, daar doe ik niet aan. Maar ik vind het wel leuk om terug te kijken op het afgelopen jaar. Met het gezin hebben we dat zaterdag al gedaan maar voor Fulltime Mama.nl deed ik dat nog niet zo uitgebreid. Gelukkig werd ik nog even getagged door vriendinnetje Judith om een leuk overzicht in te vullen over 2016. 

Blog jaaroverzicht 2016

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in het afgelopen blogjaar?

Het allerleukste vind ik toch dat ik een aantal hele lieve meiden heb leren kennen door het bloggen. Een groepje bloggers die in het afgelopen jaar enorm waardevol zij geworden. Waar het contact in eerste instantie bestond uit bloggerelateerde gesprekjes delen we inmiddels lief en leed met elkaar.

Zijn er ook dingen die je minder leuk vond?

Het minst leuk vind ik het toch dat er onder sommige bloggers een soort concurrentiestrijd lijkt te zijn. Een sfeertje waarin je er alleen toe doet wanneer je enorme bezoekersaantallen hebt en waarin mensen geheimzinnig doen over samenwerkingen. Daar probeer ik zelf zo ver mogelijk vandaan te blijven.

Hou je je bezig met bezoekersaantallen? Zo ja, was je tevreden over je cijfers dit jaar?

Ja, ik hou elke maand mijn aantallen bij. Zoveel mijn unieke bezoekers als mijn volgers op social media. Sinds de verandering van naam groeit Fulltime Mama.nl elke maand een beetje meer en dat is wel erg leuk om te zien.

Blog jaaroverzicht 2016

Wat is de leukste samenwerking die je hebt gedaan?

Dat is wel een lastige. Ik ga over het algemeen alleen samenwerkingen aan die ik ook daadwerkelijk leuk vind. In die zien waren alle samenwerkingen dus erg leuk. Zelf vind ik het erg leuk om webshops in het zonnetje te zetten. Dat heb ik heel lang elke dinsdag gedaan en dat vond ik super om te doen. Verder vond ik het super om bij het hoofdkantoor van Disney Vaiana te zien en heb ik ook enorm genoten van de lancering van het maandblad van Freek Vonk.

Wat zou je in 2017 helemaal anders willen doen?

In 2017 wil ik eigenlijk meer plannen en vooruitwerken. Dat is nu, in de eerste 4 dagen van het jaar al helemaal mislukt maar ik heb goede hoop dat het nog goed komt. Het zou lekker zijn als ik minimaal een week vooruit kan schrijven. In de praktijk lukte dit in 2016 maar een paar keer dus ik hoop dat het me in 2017 wel lukt.

Wat zijn je 3 favoriete artikelen van andere bloggers dit jaar?

Er zijn een aantal bloggers die ik graag volg.

  • MizFlurry is een creatieve blog van Fleur die ik erg graag volg. Zij deelt erg veel DIY’s, creatieve ideeën, speltips en digitale tips. Erg leuk.
  • Ook vind ik de BregBlogt enorm leuk om te volgen. Vooral de reeks verhalen waarin Bregje en haar roodharige hunk vertelden over hun ontmoeting. Heel herkenbaar maar vooral ook hilarisch geschreven.
  • Als laatste ben ik vooral heel erg trots op de serie die vriendinnetje Cassandra schreef over het vinden van haar biologische vader. Heel mooi geschreven en dat moet je dus zeker even lezen.

Welk artikel vond je het leukst om te schrijven?

Ik vind het altijd erg leuk om persoonlijke artikelen te schrijven. Meestal zijn deze gebaseerd op de anekdotes of gekke hersenspinsels. Zo heb ik met veel plezier geschreven over de ellende die ‘help, ik heb teveel hobby’s‘ heet. Of over mijn meest burgerlijke aankoop ooit.

Het toppunt van burgerlijkheid

Welk artikel is het slechtst gelezen in 2016?

Dat kan ik niet goed terug vinden doordat ik in oktober van naam ben veranderd.

Welk artikel is het best gelezen in 2016?

Al sinds de start van mijn blog is er één artikel wat elke dag gelezen word. Via google en Pinterest wordt dit artikel enorm veel gelezen. Het gaat dan om het artikel waarin ik een tekst op hout zette met een eenvoudige techniek. Dit artikel is in 2015 al geschreven. Het artikel dat op twee staat is wel een artikel uit 2016 en dat is een Pokemon DIY.

DIY tekst op hout

Wat zou je nog willen leren?

Ik zou heel graag meer willen leren over SEO, het optimaliseren van je artikelen voor de zoekmachine’s. Ik pik hier en daar wat tips op en probeer deze ook altijd gelijk in de praktijk te brengen. Echter is SEO zo technisch en uitgebreid dat ik nog lang niet overal weet van heb.

Verder ben ik blogtechnisch nog lang niet uitgeleerd dus waar ik maar tips en trucs op kan pikken doe ik dat graag.

Welke andere blogger zou je in 2017 (weer) willen ontmoeten?

Ik vind het altijd erg leuk om andere bloggers te ontmoeten. Dit gebeurd meestal bij evenementen of op georganiseerde bloggersmeetings. Zo maak je kennis met nieuwe blogs, bloggers achter blogs die ik al volg of bloggers die je alleen vaag kende. En uiteraard wil ik dit jaar natuurlijk heel graag daten met mijn vriendinnetjes uit de appgroep die ik al eerder beschreef.

Maakt het bloggen je nog steeds gelukkig?

Jazeker! Bloggen is enorm leuk om te doen. Soms vind ik het lastig te combineren met een druk gezin en al mijn andere hobby’s. Als ik dan echter weer de tijd heb gevonden om even te gaan zitten voor een artikel word ik daar super blij van. Vooral als je er dan vervolgens ook nog leuke reactie’s op krijgt.

Je belangrijkste doel voor 2017

In 2017 wil ik doorgroeien en vooral veel leren en genieten van alles wat het bloggen mij brengt. Het zou tof zijn als ik mijn cijfers kan verdubbelen. Daar gaan we voor!

Deze tag is bedacht door Joyce. Uiteraard mag je deze tag overnemen maar link je dan wel even naar de bedenker? Bij deze tag ik MarjoCassandraLindaAstridMary-Lou en Judith. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.

Wat vind jij het leukste op Fulltime Mama.nl en waar zou jij wel meer van willen zien?

Handtekening

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment on Blog jaaroverzicht 2016

  1. Marguerita
    4 januari 2017 at 10:12 (7 jaar ago)

    Mooie doelen Bianca! Heel veel succes in 2017 🙂

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.