Een bucketlist, je houdt ervan of je hebt er een enorme hekel aan. Ik zelf heb wel wensen en dromen maar niet echt  een concrete bucketlist. Prima, want dat is ook helemaal niet nodig.  Toen ik echter het boek Bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen ontving deed ik wel erg veel toffe ideeën op.

Bucketlist voor opa en oma

Duizenden mensen houden een bucketlist bij met dingen die ze absoluut gezien, gedaan of beleefd willen hebben. Zo’n lijstje heb ik dus niet, ik weet niet eens wat ik voor mijn verjaardag moet vragen, laat  staan als ik zo’n enorme wensenlijst zou moeten schrijven.

Tsja, en toen ontving ik dus een boek met als titel ‘de Bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen’. Een boek met ideeën, tips, uitdagingen en inspirerende verhalen. Een boek waarmee je kinderen herinneringen kunnen maken met hun opa en/of oma. Waarin je zelfs een contract  kunt opstellen. Een boek vol creatieve ideeën om samen met je grootouders een bucketlist  af te werken tussen je 8e en je 18e. Alhoewel je natuurlijk ook best  eerder kan beginnen en stiekem langer door kunt gaan.

bucketlist

Van een opa aan zijn kleinkind(eren)

Rob  Wegdam kwam op het idee voor dit  boek toen hij opmerkte dat zijn kleinkinderen in deze tijd veel kennis via internet en tablets vergaren. Een mooi medium natuurlijk maar hoe ervaren kinderen het als zij op een andere manier hun horizon verbreden? Hij kreeg het idee om daar iets mee te doen en zijn kleinkinderen te stimuleren om actief waardevolle aspecten van  het leven te ontdekken. Zo ontstond dan ook zijn bucketlist.

Dit boek is bedoeld als cadeau van (groot)ouders aan (klein)kinderen. Het is veel meer een doeboek dan een leesboek, ook al staan er een paar prachtige verhalen in. Het is een boek vol uitdagingen voor jongeren van acht tot achttien jaar. Uitdagingen die waardevol kunnen zijn voor de rest van hun leven.

Bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen

Wat vinden wij ervan?

Mijn kinderen zijn nog vrij jong maar toch heb ik al wat leuke ideetjes uit het boek kunnen halen. Deze bucketlist is eigenlijk voor grootouders en hun kleinkinderen maar stiekem natuurlijk net zo leuk voor ouders en hun kinderen. Of natuurlijk voor een tante of oom en hun neefjes of nichtjes. De uitdagingen variëren van eenvoudige uitdagingen zoals; rol eens van een heuvel of pluk een kilo bessen. Tot stedentrips, vloggen en creatief bezig zijn. Kortom, enorm veel ideeën om samen uit te voeren en zo herinneringen te maken.

Het boek is daarnaast ook nog eens mooi vormgegeven en geeft  ruimte om zelf uitdagingen toe te voegen. Naast  het bijhouden van de bucketlist is het eigenlijk ook een prima naslagwerk voor een druilerige woensdagmiddag of een zonnige zaterdag. Er  staan genoeg uitdagingen in die je met jong en oud aan kunt gaan.

Bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen

Waar vind je het boek?

De bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen is te vinden in de boekhandel en bij Bol.com voor €14,95.

Hou jij een bucketlist bij? Zou jij dit boek aanschaffen voor je (klein)kinderen?

Handtekening

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.