De eerste schoolweek na de kerstvakantie is in volle gang. Zo’n eerste week start direct met een nieuw thema en dat is een thema waar mijn kleine man erg blij mee is. De kleuters zijn druk met de ruimte en alles wat daarmee te maken heeft. Daar hoort natuurlijk ook een ruimte knutsel bij. Dus gingen wij thuis aan de slag.

Alweer een ruimte knutsel

Regelmatig komt bij ons thuis het thema ‘ruimte’ aan de orde. De ruimte is een heerlijk onderwerp waar je veel kanten mee op kan. Ook spreekt het enorm tot de verbeelding van kinderen. Vorig jaar maakten wij dan ook al eens een raket van een lege fles en natuurlijk een toffe raketrugzak. Deze laatste staat nog steeds op zijn kamer en kwam maandag weer van pas toen bleek dat hij op school dit leuke thema heeft.

Geïnspireerd door het thema op school gingen wij thuis dan ook weer een aan de slag met een ruimte knutsel. Dit keer maakten we aquarel planeten in het heelal.

Wat heb je nodig?

DIY; Ruimte knutsel - aquarel planeten

  • Zwart papier
  • Wit papier
  • Schaar
  • Lijm
  • Aquarelpotloden
  • Kwast
  • Potje water

Hoe ga je te werk?

1. Knip vier cirkels uit het witte papier. Ik gebruikte hier de omtrek van een glas voor.

2. Zoek afbeeldingen van planeten op bijvoorbeeld je telefoon. Wij gebruikten een voorbeeld van Mars, de Aarde, de Maan en Pluto. Uiteraard kun je ook gewoon fantasie planeten gebruiken.

3. Kleur de cirkels in met aquarelpotlood. Ik heb hele mooie potloden van Stabilo gekocht. De Woody 3 in 1, onder andere te koop bij Bol.com.

DIY; Ruimte knutsel - aquarel planeten4. Maak de kwast een beetje nat en verf over je gekleurde planeet heen. Zo ontstaat het aquarel effect.

DIY; Ruimte knutsel - aquarel planeten

5. Als alle planeten klaar zijn plak je ze op het zwarte papier.

6. Wij maakten met zilver en goud potlood nog wat sterren om de planeten heen.

DIY; Ruimte knutsel - aquarel planeten

Vind(en) jouw kind(eren) de ruimte ook zo fascinerend? 

Handtekening

sponsor♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.