Door Debbie; Mijn kinderen hebben altijd lekkere trek en ik gok dat ze niet de enige zijn. Sowieso hebben jonge kinderen periodes dat ze maar blijven eten. Hier eet de oudste soms ook ineens al 6 boterhammen op een dag en hij is pas 5! Tegen de tijd dat hij echt de lucht in schiet, moet ik waarschijnlijk iedere dag brood gaan kopen. Ik herinner me namelijk dat mijn broer in zijn puberteit minstens 15 boterhammen op een dag naar binnen werkte….

Nacho chips

Ik bak natuurlijk veel maar ik wil mijn kinderen het liefst wel iets geven dat een beetje vult en niet alleen maar suiker is. Gelukkig houden ze ook van noten dus dat is een goede optie maar pas bedacht ik deze gezonde nacho chips. Je gebruikt hiervoor gewoon volkoren tortilla wraps die je in de oven bakt. Je kunt ze kruiden zoals je wilt en omdat je ze in de oven bakt zijn ze heel verantwoord. De frisse yoghurtdip maakt het lekker feestelijk maar zonder zijn ze ook heerlijk!

Recept; homemade nacho chips

Wat heb je nodig?

Voor een schaal nacho’s:

 • 4 volkoren tortilla’s
 • 2 eetlepels zonnebloemolie
 • 1/4 tl gerookt paprikapoeder
 • 1/2 tl paprikapoeder
 • 1/4 tl korianderpoeder
 • Zout

dipsaus

 • 2 eetlepels Griekse yoghurt
 • Sap van 1/4 limoen
 • Zwarte peper
 • Extra paprikapoeder

Hoe ga je te werk?

 1. Snijd de tortilla’s in partjes. Ik sneed ze in kwarten en elk kwart sneed ik in drieën.
 2. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 3. Meng de zonnebloemolie met de kruiden en breng op smaak met zout.
 4. Leg de tortillapartjes op de bakplaat en bestrijk ze met een kwastje met de kruidenolie.Recept; homemade nacho chips
 5. Bak ze in 10 tot 12 minuten knapperig.
 6. Roer voor de dipsaus alles door elkaar.

Recept; homemade nacho chips

Dit artikel is geschreven door Debbie Bodewes. Meer van Debbie vind je op haar blog Deb’s Bakery & Kitchen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.