Door Debbie; Ik houd van koken en bakken en breng het liefst zoveel mogelijk tijd door in de keuken. Ik hoop natuurlijk ook dat mijn kinderen die liefde voor lekker eten ooit ook krijgen. Qua zoetigheid zit het wel goed maar die groenten…. Het is allemaal nogal beperkt. Nou ja, ik maak me er maar niet al te druk om, ze zien er allebei goed uit

Samen  koken met de kinderen

De jongste (3) vindt het tegenwoordig wel erg leuk om me te helpen. Ik heb eindelijk een hoger krukje aangeschaft en nu kan hij alles zien en is hij er als de kippen bij om ook wat te doen in de keuken. Dat maakt dit ook gelijk zo’n leuk gerecht om te maken. Je kunt je kinderen goed betrekken bij het maken van de gnocchi, het is een gezellig klusje om samen te doen. Ok, het is wel wat werk maar je kunt het gewoon ’s middags al maken en zo heb je goede quality time met je kinderen. Voordeel is ook dat het niet netjes hoeft dus geen frustraties omdat het niet lukt want ze zijn altijd goed, in welke vorm dan ook!

Pompoengnocchi

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • een pompoen, geschild en in dikke plakken (ongeveer 650 gram vruchtvlees)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • nootmuskaat
  • 2 eidooiers
  • 250 gram bloem + extra om uit te rollen
  • extra: Parmezaanse kaas om te serveren.

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Kook ze in ruim water in ongeveer 20-30 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer de olijfolie erop met een kwastje. Bestrooi met zout en rooster in 20 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen.Recept; Pompoengnocchi met broccoli
  4. Prak de aardappelen en pompoen met een pureestamper fijn.
  5. Breng alles op smaak met een flinke snuf zout, peper en nootmuskaat.
  6. Voeg de eidooiers en bloem toe en meng dit tot een zacht deeg. Meng het niet te lang.
  7. Vorm een bal van het deeg en snijd in dikke plakken.
  8. Bebloem je aanrecht ruim voldoende zodat het deeg niet gaat plakken.
  9. Rol van elke plak een lint van ongeveer 1,5 cm dik. Snijd het lint in stukjes van 1 cm. Recept; Pompoengnocchi met broccoli
  10. Duw met de bovenkant van een vork elk stukje in zodat er streepjes ontstaan.
  11. Breng een ruime pan gezouten water aan de kook en kook hierin de gnocchi tot ze boven komen drijven. Dit duurt maar kort, 1 a 2 minuten.

Broccolisaus en gegrilde broccoli

Bij de gnocchi maakte ik een saus van gesmoorde broccoli en voor wat knapperigheid grilde ik ook nog broccoli in de oven. Zo heb je lekker veel groenten in een gerecht!

  • 2 stronken broccoli
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • 2 eetlepels zongedroogde tomatenreepjes
  • peper en zout

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden Celcius.
  2. Snijd 1 stronk broccoli in roosjes (niet te klein) en schep om met 1 eetlepel olijfolie.
  3. Leg de broccoli op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met peper en grof zeezout. Rooster in 20 à 30 minuten goudbruin.
  4. Snijd 1 stronk broccoli in kleine roosjes.
  5. Verhit een ruime koekenpan en schenk er 2 eetlepels olijfolie in.
  6. Pers de knoflook boven de pan en laat op zacht vuur een halve minuut meebakken.
  7. Voeg de kleine brocolliroosjes toe en bak ze even mee.
  8. Na 5 minuten giet je er 50 ml water bij, zet het vuur zacht en laat alles met een deksel op de pan zachtjes smoren.
  9. Voeg na 20 minuten de zongedroogde tomaat toe en prak de broccoli enigzins fijn met een vork of pureestamper. Voeg eventueel meer water toe.
  10. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Laat nog verder pruttelen tot de broccoli echt zacht is.

Schep de gekookte gnocchi door de broccolisaus en maak af met de knapperig geroosterde broccoli. Serveer met Parmezaanse kaas.

Recept; Pompoengnocchi met broccoli

Dit artikel is geschreven door Debbie Bodewes. Meer van Debbie vind je op haar blog Deb’s Bakery & Kitchen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge