Door Debbie: Happy new year! 2017 is alweer begonnen en het normale leven is weer in volle gang. Alle feestdagen zijn achter de rug en ik hoop dat jullie het gezellig hebben gehad. Ik wel! Maar ik heb ook wel weer behoefte aan even ‘gewoon’ eten. Uiteraard heb ik volop genoten van al het lekkers maar het is leuk dat het exclusief blijft. En de kinderen houden ook niet zo van uitgebreid tafelen met ingewikkelde gerechten.

Lekker scheppen met vis taco’s

Nee, dit is iets dat beter bij ze past. Er zit lekker veel groente in maar omdat het vrij zoet is, gaat het er makkelijk in. Ook is het natuurlijk hartstikke leuk om zelf je schelp vol te scheppen. Sowieso is het natuurlijk hartstikke goed om wat vaker vis te eten. Kabeljauw is in dat opzicht een allemansvriend want het is vrij neutraal qua smaak. Zeker in zo’n knapperig korstje is het voor kinderen al gelijk wat aantrekkelijker!

Wat heb je nodig?

Voor 2 volwassenen en 2 kinderen:

  • 2 paprika’s (rood, geel of oranje)
  • 1 ui
  • 1 groot blik mais
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1/4 krop ijsbergsla
  • 500 gram kabeljauw (vers of diepvries)
  • bloem
  • 2 eieren
  • 100 gram paneermeel
  • peper / zout
  • paprikapoeder
  • zonnebloemolie
  • tacoschelpen (santa Maria)

Recept; Vis taco's

Hoe ga je te werk?

  1. Snipper de ui en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de sla in dunne reepjes.
  2. Verhit een ruime koekenpan met wat olie en fruit de ui.
  3. Voeg de paprika toe en laat 5 minuten meebakken.
  4. Voeg vervolgens de mais en tomaten toe en laat zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwarm de taco’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Snijd de vis in stukjes en dep goed droog.
  7. Bestrooi met peper en zout en paprikapoeder.
  8. Zet 3 diepe borden klaar met bloem, losgeklopt ei en paneermeel.
  9. Haal de stukjes vis achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel.
  10. Bak ze in een koekenpan met wat zonnebloemolie in 5-8 minuten goudbruin en gaar. Dit kan ook in de Airfryer ( 5 minuten op 180 graden)
  11. Serveer de taco’s met de groenten, de vis en wat ijsbergsla.

Recept; Vis taco's

Dit artikel is geschreven door Debbie Bodewes. Meer van Debbie vind je op haar blog Deb’s Bakery & Kitchen.



♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



1 Comment on Recept; Vis taco’s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.