Enige tijd geleden schreef ik al eens over de vooroordelen die men zoal heeft ten opzichte van een thuisblijfmoeder. Daarin kwam al naar voren dat die niet altijd klopten en dat elke moeder druk is om alle ballen in de lucht te houden. Vandaag geef ik je dan ook een kijkje achter de schermen door middel van een tag die Linda bedacht heeft.

Wat is bij jullie thuis de verdeling van taken als het gaat om kinderen en huishouden etc?

Over het algemeen zorg ik het meeste voor de kinderen. Zodra de echtgenoot echter klaar is met werken of vrij is doen we veel samen. Als ik aan het afruimen ben, zet hij de kinderen alvast in bad. Als ik naar mijn paard ben zorgt hij voor de kleintjes. Zo verdelen we veel taken en dat werkt eigenlijk heel fijn. Mijn kinderen hebben een echte betrokken vader die veel met ze doet en dat vind ik zelf ook erg belangrijk.

Hoe zorg je dat werk en privé gescheiden blijven?

Zelf ben ik natuurlijk thuisblijfmoeder dus wat dat betreft hoef ik werk en privé niet gescheiden te houden. Fulltime Mama.nl begint wel steeds meer een uit de hand gelopen hobby  te worden maar dat vind ik alleen maar leuk. En omdat ik dat vanuit huis doe kan ik dat prima combineren met  het drukke leven van een gezin.

Welke klusjes in het huishouden heb je opgegeven of laat je als eerste vallen?

Met  stip op één; strijken! Ik gebruik mijn strijkbout eigenlijk alleen als ik iets aan het naaien ben. Even een naadje gladstrijken of een zoompje strijken. Mijn strijkplank ligt ook echt  te verstoffen op zolder. Ik vouw gewoon alles strak op en dan kom ik er best  mee weg.

Thuisblijfmoeder - Alle ballen in de lucht

Wanneer was de laatste keer me-time en wat heb je toen gedaan?

Als thuisblijfmoeder merk ik dat je heel snel té druk bent met  je gezin  en jezelf een beetje vergeet. Gelukkig is voor mij me-time een vrij breed begrip. Als ik naar mijn paard ga is dat ook echt al een momentje voor mezelf. Verder is het ook echt me-time als ik achter de naaimachine kruip. Even verstand op nul en iets leuks maken. Beide dingen deed ik gister nog. Me-time door bijvoorbeeld in bad te liggen met een Netflix-serie, heb ik niet zo vaak. Daar gun ik mezelf dan niet de tijd voor.

Heb je wel eens een date night en wat doen jullie dan?

Veel te weinig! Voordat we kinderen hadden gingen we vaak uit eten. Even gezellig eten en bijkletsen. Sinds de kinderen nemen we daar echt te weinig de tijd voor. Ik voel me dan altijd een beetje bezwaard om (weer) oppas te moeten vragen. Onze laatste date night is alweer een paar maanden geleden, toen zijn we lekker uit eten geweest en naar de film.

Hoe vaak zie je je vriend(inn)en en wat doen jullie dan?

Ik spreek mijn vriendinnen bijna elke dag maar ik zie ze gemiddeld één keer in de twee weken.  Soms is dat even vluchtig en soms spreken we af om even een theetje te doen. Ook met die meiden zou ik wel vaker date night willen hebben.

Heb je veel contact met je familie?

Ja, heel veel. Zowel met mijn schoonouders als mijn eigen familie. We hebben voor beide gezinnen en groepsapp en daar wordt erg veel in gekletst. Mijn eigen familie woont helaas niet in de buurt maar die probeer ik wel zeker elke twee weken te zien.

Waaraan kan je als eerste zien dat er eigenlijk veel meer uren in een dag moeten zitten? Oftewel hoe zien jouw prioriteiten er uit?

Aangezien wij thuis twee hondjes en twee katten hebben zou het een prioriteit moeten zijn om elke dag te stofzuigen en te dweilen. Die veestapel heeft  namelijk erg veel haar en dat haar wil graag over mijn vloer dwarrelen, aan m’n bank plakken en op mijn vloerkleden liggen. Erg jammer. Toch pak ik echt niet elke dag de  stofzuiger. Mijn kinderen en mijn hobby’s hebben dan toch de prioriteit. Ik heb liever dat die twee kleintjes het naar hun zin hebben gehad en aandacht hebben gehad dan dat ik de halve dag heb lopen poetsen.

Doe jij je soms wel eens beter voor dan in werkelijkheid?

Uiteraard, wie niet!  Als ik een foto op Instagram  deel dan hou ik wel eens bewust de bende uit beeld. Soms ook niet, want het is natuurlijk ook wel hilarisch om te zien wat een puinhoop een dreumes kan maken. Verder ga ik ook wel eens als een malle met de stofzuiger en de poetsdoek door het huis als ik weet dat er iemand langs komt. Terwijl ik het dus al dagen ‘vergeten’ was. Maar verder  ben ik natuurlijk echt de perfecte moeder… uche uche.

Welke tips heb je voor andere moeders?

Leer de volgende mantra uit je hoofd; “Laat het los, laat het gaan”. Het hoeft niet altijd perfect, je mag best  eens een steekje laten vallen. Lekker belangrijk als het een bende in je huis is terwijl je kinderen heerlijk hebben gespeeld. Hoe belangrijk is het dat je dekbedovertrek gestreken is? Absoluut niet. Kortom, maak keuzes ten behoeve van je eigen gezin en niet voor de buitenwereld.

Wat vraag jij je wel eens af hoe anderen moeders dat aanpakken?

Ik vraag me soms wel eens af hoe andere moeders alle ballen in de lucht houden maar dan meer in de algemene zin van het  woord. Ik verbaas me wel eens over het aantal uren dat sommigen moeders besteden aan werken en andere dingen naast hun gezin.  Maar of ik dan wil weten hoe ze dat aanpakken? Dat dan weer niet.

Wel ben ik nieuwsgierig naar de keuzes die moeders maken. Ik zou het dan ook leuk vinden om de antwoorden van Cassandra,  MarjoLindaAstridMary-Lou en Judith te lezen.

Hoe hou jij alle ballen in de lucht? Herken jij dingen uit mijn verhaal?

Handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments on Thuisblijfmoeder – Alle ballen in de lucht

 1. Anneke
  10 februari 2017 at 09:51 (7 jaar ago)

  Leuke tag! Die neem ik eens over 😉
  Die me-time… het is inderdaad een dingetje, hè. Ik merk hier ook vaak dat het soms al eens wordt vergeten omdat ik altijd zo druk bezig ben met het huishouden en de kinderen en hun hobby’s, school, …
  Maar ik kan me voorstellen dat je het toppunt van ontspanning ervaart als je naar je paard gaat! Deed ik vroeger ook en dat waren echt soms de highlights van mijn week 🙂

  Beantwoorden
 2. Tessa
  4 februari 2017 at 15:10 (7 jaar ago)

  Leuk om het van een andere thuisblijfmoeder te lezen! Die mantra kan ik wel gebruiken ja… Ik dacht altijd zeeën van tijd te hebben als thuisblijfmoeder maar niets bleek minder waar. Of misschien zit ik gewoon te vaak achter mijn laptop/telefoon. Dat kan ook 😉

  Beantwoorden
 3. Vlijtig Liesje
  24 januari 2017 at 11:57 (7 jaar ago)

  Ik doe dat door keuzes te maken, en overbodige dingen overboord te gooien. Zo blijft het te doen en overzichtelijk.

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Thuisblijfmoeder – Alle ballen in de lucht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.