Wow, wat hadden wij een toffe middag. Samen met mijn zoontje (4) ben ik naar de Kinderwerkplaats in Den Haag geweest en dat was zo leuk dat ik het echt even moet delen met jullie. Voor mij was dit een eerste keer maar zeker niet de laatste en ik hoop dat jullie er ook snel naar toe gaan. 

Knutselen en proefjes doen

Iets waar het hart van mijn oudste sneller van gaat kloppen; knutselen en proefjes doen. Plakken, zagen, knippen, kleuren, timmeren, hij vind het allemaal geweldig. Tot onze vreugde vond ik dan ook een mooi pareltje in Den Haag, de Kinderwerkplaats. Een plekje waar ik stiekem van droom. Een te gekke ruimte waar kinderen naar hartelust aan de slag kunnen met proefjes, projectjes en de fijnste materialen. Een mooie plaats waar je stoere kinderfeestjes kunt beleven of waar je lekker een paar uur aan de slag gaat met je eigen gereedschapskistje. Wat werden wij hier blij van!

Eropuit; De Kinderwerkplaats

Enorm veel activiteiten

Bij binnenkomst word je hartelijk ontvangen en krijg je uitleg over alle materialen, gereedschappen en de bijbehorende projectjes. We kregen een gereedschapskistje aangereikt en daarmee kon onze middag beginnen. In dit kistje vind je diverse materialen die je nodig hebt om de activiteiten te doen. Elke activiteit doe je op een vaste plek en je mag alle  gereedschappen, apparaten en materialen gebruiken die er voor handen zijn. Als je tussendoor dorstig of hongerig bent kun je even gaan zitten in de kantine om te ‘schaften, zoals het een echte bouwvakker betaamt. Verder ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt en kun je altijd een medewerker aan de mouw trekken als je hulp nodig hebt. Wij gingen aan de slag.

Eropuit; De Kinderwerkplaats

Aan de knutsel

Mijn kleuter wilde als eerste aan de slag met het bouwen van een auto. Met piepschuim, rietjes, dopjes en allerhande materialen maakten we een ballon-auto. Na het nodige snij- en plakwerk werd deze uitvoerig getest op de racebaan.

Eropuit; De Kinderwerkplaats

Vervolgens maakten we een zeilbootje van piepschuim. Ook deze kon je direct testen op een grote bak water met ventilators erbij. Onze zeilboot doorstond de test en voer netjes naar de andere kant van de testbaan.

Ik ga jullie niet alles verklappen want ik vind echt dat je het zelf moet gaan ervaren maar iets wat ook erg in de smaak viel was de raket. Van papier bouwden we een raket die we vervolgens de lucht in mocht schieten met behulp van een fietspomp. Mijn kleuter heeft natuurlijk 300 keer aan die pomp staan trekken want dat was toch wel erg tof om te doen.

Duidelijke uitleg en hulp

Alle activiteiten, proefjes en projectjes zijn voorzien van duidelijke uitleg waardoor we echt zelfstandig aan de slag konden. Kom je er even niet uit dan zijn er genoeg enthousiaste medewerkers die je graag even helpen. Dat maakt dat je je enorm op je gemak voelt in de Kinderwerkplaats en de kinderen gemotiveerd zijn om aan de  slag te  gaan.

Eropuit; De Kinderwerkplaats

De Kinderwerkplaats

De Kinderwerkplaats bevindt zich in Den Haag en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Je betaald 8 euro per kind (vanaf 4 jaar) en daarvoor ontvang je een gereedschapskistje met de benodigde materialen en mag je lekker je gang gaan. Als ouder/begeleider betaal je 4 euro entree. De Kinderwerkplaats heeft in de vakantie’s aangepaste openingstijden dus check vooraf altijd even de website. Rest mij nog één ding en dat is jullie absoluut aanraden hier eens een kijkje te nemen als je in de buurt bent/woont.

Kende jij de Kinderwerkplaats al? Wat vind je ervan?

Handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments on Eropuit; De Kinderwerkplaats

 1. Mike
  7 april 2017 at 18:56 (7 jaar ago)

  wat fijn dat jullie een hele leuke middag hebben gehad bij ons in de kinderwerkplaats! Dat vinden wij erg fijn om te horen!

  Groetjes,
  Mike Groenewegen
  Vrijwilliger sinds November 2014

  Beantwoorden
 2. Tessa
  11 februari 2017 at 22:35 (7 jaar ago)

  Oh, dat klinkt zo tof! Ik kan niet wachten tot mijn zoon oud genoeg is voor dit soort dingen, maar ik moet nog even geduld hebben, haha. Deze ga ik in ieder geval onthouden!

  Beantwoorden
 3. Priscilla Knap
  9 februari 2017 at 07:56 (7 jaar ago)

  Wat fijn dat het zo leuk was! Hier wilden wij een tijdje terug ook heen gaan mar het kwam er niet van. Staat wel nog steeds op ons to do lijstje!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.