Langzaam maar zeker kom ik al een beetje in de lentesferen. Het is alweer februari en de dagen worden weer langer. Ik kan niet wachten tot de lente losbreekt en we een leuk lentefeest kunnen geven in de tuin. Lekker met zijn allen onder de partytent, een hapje en een drankje erbij en genieten van de lente. 

Reden voor een feestje

Dan hoor ik je dus al denken, wat is de reden van dat feestje? Eigenlijk heb ik geen andere reden dan de lente vieren en gewoon gezellig samen zijn met familie en vrienden. Gewoon omdat het kan dus. Om het net iets meer reden te geven kan ik het natuurlijk koppelen aan mijn verjaardag. Die is in April en daar past een lentefeest ook wel erg goed bij. De temperatuur is dan vaak al aangenaam en als het een beetje spettert kruipen we gewoon met zijn allen onder de partytent. Mocht ik mijn verjaardag niet willen vieren dan komt in april mijn zusje terug van haar  stage in Curacao dus ook daar kan ik een lentefeestje voor geven. Je hoort het, ik kan genoeg redenen bedenken om een gezellig lentefeestje te geven met familie en vrienden.

Ook voor de kinderen

Aangezien ik wel van een goede voorbereiding houd, ben ik al een beetje aan het brainstormen over de inhoud en aankleding van een lentefeest. Het feest moet namelijk niet alleen leuk zijn voor  ons, de grote mensen, maar de kinderen moeten zich ook kunnen vermaken. Al hebben kinderen eigenlijk helemaal niet zoveel nodig om een leuke dag te hebben.

Gelukkig hebben wij de mazzel dat onze tuin zich perfect leent voor een lentefeest. Hij is ruim en heeft al wat vermaak voor de kinderen. Met een trampoline en een speelhuisje heb je eigenlijk niet veel extra’s meer nodig om het de kinderen naar de zin te maken. Een kleine picknicktafel onder de partytent met wat kleurplaten en potloodjes maakt het geheel af. Voeg daar alleen nog wat lekkere limonade uit een grote kan aan toe en wat lekkere hapjes en de kinderen zul je niet horen.

kom-alvast-in-lentesferen-met-een-lentefeest-1

Hollands weer

Het enige wat me altijd een beetje zorgen baart is het Hollandse weer. Er zijn jaren geweest dat je in April op het strand kon liggen maar ook jaren dat je je wollen onderbroek aan mocht trekken. Dat laatste hoop ik vooral niet nog een keer mee te maken, in april is het lente hoor weergoden.

Om ons lentefeestje toch doorgang te kunnen geven zorg ik dus voor genoeg schuilplekken en warmte. We hebben in de tuin een veranda waar we met een feestje vaak een partytent tegen aan zetten. Zo vergroten we het oppervlak waar je droog kunt zitten en staan en eigenlijk is het ook wel erg knus. Mijn schoonouders hebben jaren geleden een super handige partytent gekocht, een easy up partytent. Binnen een paar minuten staat hij overeind dus zelfs als het opeens gaat regenen heb je binnen no time een droog plekje. Deze lenen we dan ook regelmatig als we een tuinfeestje geven.

Met een leuk  verlichtingssnoer en wat kaarsjes fleuren we de partytent nog wat op en zo ziet onze veranda en de partytent er ook extra gezellig uit.

Kom alvast in lentesferen met een lentefeest

Hapje en een drankje

Als het weer meewerkt, of de partytent staat, als de verlichting het doet en het vermaak voor de kinderen gereed is dan rest alleen nog het  belangrijkste. Een hapje en een drankje. Ik hou enorm van lekkere hapjes maar ik hou er niet van om ze te maken. Heel slecht maar ik ben op een feestje van het gemak. Ik zou het verzorgen van de hapjes lekker uit handen geven. Ik ben echt niet te beroerd om wat schaaltjes te vullen met een nootje, wat fruit en een chipje. Maar je zult mij voor en tijdens een feestje niet zien zwoegen om hapjes te verzorgen terwijl de rest lekker los gaat onder de partytent. Jammer maar helaas. Gelukkig heb je daar prima cateringservice voor of gewoon wat helpende handjes.

Een drankje echter, daar ben ik heel goed in. Een lekker wijntje hier, een cocktailtje daar, ik hou ervan. Aan drankjes dan ook geen gebrek op ons lentefeestje. Een berg ijsklontjes in een grote zinken teil houdt de drankjes koel en geeft ook nog eens een gezellig effect. Op een tafel bij de partytent nog wat glazen, hapjes en servetjes en het feest kan beginnen.

Ik kan nu al niet wachten. Kom maar door met die lente.

Kunnen jullie ook niet wachten tot het lente is? 

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment on Kom alvast in lentesferen met een lentefeest

  1. Nic
    6 februari 2017 at 07:28 (7 jaar ago)

    Nu al zin in het Lente feest!!!
    XxX

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.