Door Debbie; Ik ben de laatste tijd wat vaker brood aan het bakken. Naast bakken en koken is het bakken van brood weer een hele nieuwe wereld die voor me open gaat. Het is echt een ambacht en ik kan je vertellen dat je echt blij bent als je een verrukkelijk brood op tafel hebtstaan dat je zelf hebt gemaakt. Het kost wel een hoop tijd voordat je het brood in de oven hebt. Niet dat je er extreem veel aan moet doen maar je moet de rijstijden wel in de gaten houden. Te lang rijzen en het stort in…. Tja.

Pizzabrood

Maar soms is het leven gewoon simpel, ook dankzij je voorwerk. Je hebt van die dagen waarop je geen idee hebt wat je moet koken. Dan kijk ik in de koelkast: tomatensaus, mozzarella…. een kijkje in mijn lade: hm, een gebakken vlechtbrood en de keuze is snel gemaakt. Ik maakte een pizzabrood! De kinderen waren ook weer blij want groenten eten ze nog steeds niet zo. Maar dit lusten ze gelukkig wel! Maak dit pizzabrood gewoon met een afbakbrood dat je nog hebt liggen zoals ciabatta, baguette of Turks brood of een vers brood waarvan je even niet weet hoe je het op moet krijgen.

recept-eenvoudig-maar-overheerlijk-pizzabrood-2

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

 • 1 brood
 • Een paar eetlepels gezeefde tomaten
 • een bol mozzarella
 • Italiaanse kruiden
 • olijfolie
 • zout
 • tomatenpesto

Hoe ga je te werk?

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
 2. Snijd het brood in de lengte doormidden.
 3. Smeer het in met de gezeefde tomaten en bestrooi met de kruiden, peper en zout.
 4. Verdeel de in stukjes gescheurde mozzarella erover.
 5. Druppel er nog wat olijfolie over en wat lepeltjes tomatenpesto.
 6. Bak het brood in 10 minuten tot de mozzarella gesmolten is.

Recept; eenvoudig maar overheerlijk pizzabrood

Dit artikel is geschreven door Debbie Bodewes. Meer van Debbie vind je op haar blog Deb’s Bakery & Kitchen.♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment on Recept; eenvoudig maar overheerlijk pizzabrood

 1. Villa BlaBla
  10 februari 2017 at 19:41 (7 jaar ago)

  Pizzabrood is inderdaad erg lekker. Ik maak het vaak als ik niet echt zin heb om uitgebreid te koken. De kinderen zijn er dol op.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.