Door  Debbie; Hoe houd je het leuk tijdens het eten met kinderen? Het is een thema dat hier thuis in ieder geval steeds terug keert. Zoveel wensen, zoveel smaken en behoorlijk fel als iets ze niet aan staat. ‘Dat lust ik niet’ vliegt constant om je oren. 

Nou eet ik echt behoorlijk gevarieerd dus je zou denken dat er dan altijd wel iets bij zit dat ze lusten maar dat valt nog vies tegen. Nou ja, er zal vast wel een dag komen dat ze wel alles gaan lusten. Tot die tijd blijf ik het gewoon proberen, onder andere met deze hartige muffins. Neutraal van smaak door de doperwten en lekker met wat kaas erin en erop. Het ziet eruit als een cakeje dus hopelijk worden ze zo verleidt.

Wat heb je nodig?

Voor 12 hartige muffins

  • 250 gram volkorenmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Zout en peper
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 60 gram geraspte cheddar + extra voor erover
  • 3 eieren
  • 8 eetlepels melk
  • 50 mililiter olijfolie
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • Naar wens: een handvol fijngesneden zwarte olijven
  • Extra nodig: muffinvorm en papieren muffinvormpjes

Hoe ga  je te  werk?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius.
  2. Meng het meel, bakpoeder, peper en zout, kruiden en cheddar met elkaar.
  3. Klop de eieren los met de melk en de olijfolie.
  4. Roer het eimengsel kort door het meel en voeg de doperwten toe.Recept; Hartige muffins met cheddar
  5. Als het mengsel te dik is, voeg dan nog wat extra melk toe.
  6. Schep een volle eetlepel in een muffinvorm en rasp er nog wat extra cheddar over.Recept; Hartige muffins met cheddar
  7. Bak ze in 15 à 20 minuten gaar in de oven. Controleer met een satéprikker.

Recept; Hartige muffins met cheddar

 

Dit artikel is geschreven door Debbie Bodewes. Meer van Debbie vind je op haar blog Deb’s Bakery & Kitchen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge