Zo nu en dan lees je op Fulltime Mama.nl over onze verre reizen met de kinderen. We houden enorm van reizen maar vinden het net zo lekker om dichter bij huis op vakantie te gaan. Zo zijn we al een aantal keer in de Ardennen geweest. Omdat dat we dat toch wel een erg fijn plekje vinden geef ik jullie een aantal redenen waarom je echt op vakantie in de Ardennen moet gaan.

Voor  jong en oud

Jaren geleden, toen we nog geen kinderen hadden, gingen mijn man en ik voor het eerst samen naar  de  Ardennen.  We huurden een huisje waar de hondjes  ook mee naartoe mochten en reden binnen een paar uurtjes naar België. Jaren later deden we dat nog eens toen ik zwanger was van de oudste. Toen huurden we een huisje met jacuzzi waar ik met mijn dikke buik lekker in kon ontspannen.
Weer anderhalf jaar later reden we met een dreumes, de honden en de schoonfamilie weer  naar de Ardennen. We huurden een ruim huis en hadden een heerlijke week met z’n allen. Je zou bijna denken dat ik inmiddels een expert ben en wel uitgekeken op de Ardennen. Niets is minder waar want de omgeving is gewoon super mooi en er is voor jong en oud wel iets te beleven.

Tip; Vakantie in de Ardennen

Bosrijke omgeving

Iets wat ik toch wel het mooiste vind aan de Ardennen is de bosrijke omgeving. Heerlijk om in te wandelen, te verdwalen, te picknicken of gewoon lekker met de kinderen te spelen. Uiteraard leent deze omgeving zich ook om er op uit te gaan met de fiets. Fietsen kun je meenemen of op diverse plekken huren. Dit laatste hebben wij zelf nooit gedaan maar we hebben wel eens met quads door de bosrijke omgeving gereden. Met een bevriend stel hebben we de grootste lol gehad toen we door de blubber mochten rijden. Zeker een aanrader om eens te proberen.

Tip; Vakantie in de Ardennen

Verder vind je ook veel watervallen in de bossen. Veel wandelroutes leiden naar of langs zo’n waterval. Met mooi weer zijn dit super plekken om even uit te rusten of zelfs te spelen in het stroompje met de kinderen.

Tip; Vakantie in de Ardennen

Durbuy

Een plaatsje waar wij elke vakantie in de Ardennen terugkeren is Durbuy. Een heel klein oud  stadje waarvan de inwoners zeggen dat het de kleinste stad van Europa is. Of dit ook daadwerkelijk nog zo is, blijft de vraag maar klein is het zekers.

Tip; Vakantie in de Ardennen

Binnen een klein uurtje wandelen ben je al rond maar ik vind het wel echt een aanrader. Het is namelijk een enorm knus stadje met leuke smalle straatjes. Er zitten wat leuke gezellige restaurantjes, je kunt er midgetgolf spelen en een botanische tuin bezoeken. Deze laatste vond ons zoontje erg leuk want in de muur van deze tuin woonden talloze hagedissen.

Tip; Vakantie in de Ardennen

Grotten

Wat je eigenlijk ook eens zou moeten bezoeken als je dan toch op vakantie in de Ardennen bent zijn de grotten. De bekendste zijn de Grotten van Han. Als kind ben ik hier al een paar keer geweest en zelfs met werkweek op de HAVO bezocht ik de grotten.

Met onze dreumes hebben we de Grotten van Han ook bezocht. In het dorpje Han-sur-Lesse koop je een toegangskaartje en vervolgens brengt een treintje je naar de ingang van de grotten. Het treintje alleen was natuurlijk al een hit bij ons zoontje. Vervolgens krijg je rondleiding door de grotten en leer je alles of stalactieten en stalagmieten. Na de rondleiding loop je terug naar het dorpje langs een speeltuin en een restaurantje. Een prima plek om even bij te komen en om je kinderen even te laten spelen.

Tip; Vakantie in de Ardennen

Wanneer gaan we weer?

Nu ik er aan terug denk heb ik wel weer eens zin om een vakantie naar de Ardennen te boeken. Even lekker er tussenuit met het gezin en tot rust komen in de mooie omgeving. De jongste is nog nooit in de Ardennen geweest dus zij moet ook maar eens kennis gaan maken met die mooie omgeving.

Ben jij al eens op vakantie in de Ardennen geweest? Heb je nog tips?

Handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.