Enkele weken geleden werd ik gevraagd om milieuvriendelijke luiers te testen. Daar hoefde ik  niet lang over na te denken. Al ruim vier jaar gaan er hier vrachtladingen aan luiers doorheen en dat is nogal een pittige belasting op het milieu. Uitwasbare luiers zijn niet aan mij besteed dus de luiers van Abena kwamen als geroepen.

Milieuvriendelijke luiers testen

Bijna vijf jaar geleden kochten wij de eerste pakken luiers. Luiers van het welbekende merk vulden de lades van de commode. Een commode die wachtte op de komst van ons eerste kindje. Sindsdien zijn er ontelbaar veel luiers dit huis gepasseerd. Eerst alleen voor de oudste, later ook voor onze jongste.

Onze kleuter is nu, gelukkig, al lang uit de luiers maar de jongste zal ze voorlopig nog wel even dragen. Als ik zo terug kijk wil ik echt niet weten wat de belasting op het milieu en de aarde al is geweest van de luiers die er hier doorheen zijn gegaan.

Om het leed enigszins te verzachten mocht ik een pak milieuvriendelijke luiers van Abena testen. Daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen. Inmiddels zijn we bijna door het pak een en kan ik je vertellen dat we zeer enthousiast zijn.

Winactie; milieuvriendelijke luiers van Abena

Bambo Nature

Abena heeft een webshop met diverse healthcare producten waaronder de milieuvriendelijke luiers van Bambo Nature.

De wegwerpluiers van Abena bevatten geen schadelijke stoffen zoals pvc, lotions en witmakers. Dat maakt onze eco luier niet alleen milieuvriendelijk, maar ook nog eens goed voor de tere huid van je kindje. De milieuvriendelijke babyluiers van Abena dragen het Nordic Ecolabel en FSC Keurmerk dan ook met trots.

Winactie; milieuvriendelijke luiers van Abena

Na ontvangst van de luiers hebben we ze direct getest. Qua pasvorm zitten ze net zo netjes als de bekende merken die we al in huis hadden. De luier voelde wel dunner aan en dus was ik erg benieuwd of ze een hele nacht wel zouden redden. Onze kleine meid drinkt best veel en heeft ’s ochtends dan een flinke volle luier. Er is dan niets vervelender dan een luier die deze hoeveelheid niet aan kan. Waardoor je het hele bed kan verschonen én de kleine luieruitslag heeft. Gelukkig doet de Bambo Nature luier ook dan niet onder voor zijn soortgenoten. Met deze luier hield de kleine dame droge billen én ze had totaal geen last van luieruitslag. Dat was voor mij dan ook het grootste pluspunt!

Win 5x 2 pakken Bambo Nature luiers

Aangezien wij zo enthousiast zijn mogen we nu 5 mensen heel blij maken met 2 pakken luiers in een maat naar keuze. (Van prematuur tot 30 kilo)

Winactie; milieuvriendelijke luiers van Abena

Wat moet je hiervoor doen?

 • Like Fulltime Mama.nl op Facebook (belangrijk want hier word de winnaar bekend gemaakt)
 • Laat in een reactie weten in welke maat je de pakken luiers zou willen hebben. 

De winactie loopt tot en met maandag 27 februari. De winnaars worden daarna bekend gemaakt op Facebook. Claim je prijs dan binnen 48uur, anders ben ik helaas genoodzaakt een andere winnaar te loten. Succes!

In welke maat wil jij twee pakken Bambo Nature luiers winnen?

Handtekening

 

 

sponsor♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 10 Comments on Winactie; milieuvriendelijke luiers van Abena

 1. Tamara
  27 februari 2017 at 14:44 (7 jaar ago)

  In maat 4 graag! Toevallig kwam ik ze gisteren tegen bij de ikea.

  Beantwoorden
 2. Linda Smeets
  25 februari 2017 at 18:38 (7 jaar ago)

  Geweldig! Eindelijk ‘eerlijke’ luiers! Ik doe graag een voor maat 5.

  Beantwoorden
 3. Leanne Strijbis
  20 februari 2017 at 23:34 (7 jaar ago)

  Ik ben enorm nieuwsgierig geworden….met 2 kids in huis is het voor mij heel herkenbaar :’ik wil niet eens weten hoeveel luiers wij al versleten hebben’ leuk om te lezen

  Beantwoorden
  • Leanne Strijbis
   20 februari 2017 at 23:35 (7 jaar ago)

   Maat 12 kilo

   Beantwoorden
 4. Lianne
  20 februari 2017 at 23:06 (7 jaar ago)

  Leuke winactie! Ik wil graag meedoen voor maat 2! 😃

  Beantwoorden
 5. Marian B
  20 februari 2017 at 16:17 (7 jaar ago)

  Milieu verantwoorde luiers, top! Ik zou ze graag een uit proberen in maat 3.

  Beantwoorden
 6. MarjonS
  20 februari 2017 at 11:45 (7 jaar ago)

  Ik doe graag mee om deze luiers eens te proberen. Ik kende het merk nog niet.
  Ik ga voor maat 4

  Beantwoorden
 7. Mary-Lou
  20 februari 2017 at 07:14 (7 jaar ago)

  Ik heb ook heel even wasbaar overwogen, maar ik heb al moeite om de normale was bij te houden hier. Fijn om op deze manier toch een steentje bij te dragen aan het milieu. Mini 2 voor mijn mini nummer drie. 🙂

  Beantwoorden
 8. Anna
  20 februari 2017 at 06:23 (7 jaar ago)

  Wooww cool ik doe mee voor maat 4+
  Facebook: An Na

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.