Afgelopen dinsdag had ik de eer om Disney’s live-action versie van Beauty & The Beast alvast te bekijken. Het bekende verhaal van het mooie meisje Belle en het beest maar dan gespeeld door acteurs in een betoverend decor en met de fantastische Disney-liedjes.Binnenkort te zien in de bioscoop bij jou in de buurt maar ik vertel je alvast of je hier naartoe moet.

Nostalgie

Wie kent hem niet, het betoverende verhaal over Belle en het beest. Ik heb deze film als kind in de bioscoop gezien en daarna meerdere malen op videoband. Jawel, zo oud ben ik dus.

Alhoewel ik de Disney-films als kind stiekem best spannend vond bleef Beauty & the Beast toch wel één van de mooiste animatiefilms. Toen ik las dat deze film opnieuw uitgebracht zou worden met echte acteurs, was ik dan ook enorm benieuwd. Ik hoopte maar dat de betovering van deze film net zo tot leven kwam als ik hem ervoer als klein meisje.

Disney's live-action versie van Beauty & The Beast

Beauty & The Beast

Afgelopen dinsdag was het dan zover. De film draait nog niet in de bioscoop maar ik mocht hem toch, in 3D versie, alvast komen bekijken. Ik plofte neer in de rode bioscoopstoelen, nestelde me met een colaatje goed in en zette mijn 3d-bril op. Ik was er helemaal klaar voor.

Beauty & The Beast verteld het verhaal van Belle. Een jonge, slimme vrouw die met haar vader in een dorpje woont maar eigenlijk wel wat meer avontuur zou willen. Als Belle gevangen word genomen in het kasteel van het Beest raakt ze bevriend met het betoverende personeel. Ze leert al snel dat er achter het Beest meer zit dan alleen een beangstigend uiterlijk.

Disney's live-action versie van Beauty & The Beast
Emma Watson als Belle.

Zoals we van Disney gewend zijn zit de film vol met humor, betoverende liedjes en fantastische kostuums en decor. De bekende liedjes uit de film kwamen allemaal voorbij en werden top vertolkt door de acteurs. Het verraste me dat Emma Watson ook daadwerkelijk kan zingen. Ik kende haar stiekem vooral als klein meisje uit de Harry Potter films maar ze brengt de rol van Belle uitstekend tot leven.

Ook Dan Stevens die de rol van Beast vertolkt zorgt ervoor dat je gaandeweg van het beest gaat houden. De special effects zijn uitstekend gedaan waardoor je echt niet het idee hebt dat je naar een ‘nep-beest’ aan het kijken bent. Hetzelfde geldt voor de bekende Mrs. Potts (Mevrouw theepot), Chip (het theekopje) en natuurlijk Lumière (de kandelaar) en Cogsworth (de klok). Deze herinnerde ik me heel goed uit de animatiefilm en hadden net zoveel allure en humor als ik me herinnerde. Stiekem zelfs veel meer.

Disney's live-action versie van Beauty & The Beast

Aanrader?

Is de live-action versie van Beauty & the Beast een aanrader? Jazeker! Ik heb enorm genoten van deze film en zou hem zeker nog een keer willen zien. Ik ben gek op de betoverende Disney liedjes en vond stiekem de rol van Gaston enorm leuk. (Lees; mooie  maar tikkie creepy man). Als je houdt van Disney, actie, romantiek en te gekke decors en kostuums en je wilt ook nog een beetje lachen, dan moet je zeker naar Beauty & The Beast gaan.

Disney's live-action versie van Beauty & The Beast
Gaston (Luke Evans) en Belle (Emma Watson)

Overigens is hij voor jonge kinderen te spannend maar ik denk dat hij vanaf een jaar of 8 prima te doen is.

Beauty & The Beast draait vanaf 29 maart in de bioscoop . 

Ga jij ook naar deze te gekke Disney film?

Handtekening

sponsor♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.