Enige tijd geleden draaide de film in de bioscoop. De kaskraker van Dreamworks is een te gekke film waar je veel merchandise en speelgoed van kunt kopen. Helaas is dat  vaak wel prijzig en dus ging ik zelf aan de slag. Ik laat je zien hoe je zelf een Trolls haarband kunt maken. Zo kunnen de kinderen zelf prinses Poppy en haar vriendje Branch/Knoest naspelen. 

Een Trolls haarband maken

Trolls is een te gekke film over trollenprinses Poppy en haar vrienden. De Trolls hebben allemaal gezellige kleurtjes haar wat ook nog eens multifunctioneel is. De figuurtjes deden me denken aan mijn eigen jeugd. Toen we, begin jaren ’90, allemaal druk waren met het sparen van trollen. Die kleine poppetjes met gekleurd punkhaar. Ik had een hele vrachtlading van die poppetjes en blijkbaar vond ik dat super cool.

Deze hype is nu dus weer een beetje terug met de film Trolls. Menig kind was tijdens de afgelopen carnaval verkleed als Poppy of haar vriendje Branch/Knoest. De pruiken die je daarvoor kon kopen waren erg tof maar wel vrij prijzig. Na een rondje speuren op internet ontdekte ik dat  dat  veel goedkoper kon en maakte ik zelf een Trolls haarband.

Wat heb je nodig?

DIY; Trolls haarband
 • Tule op rol (roze voor Poppy, blauw voor Branch)
 • Vilt
 • Haarband
 • Schaar
 • Naald
 • Garen

Hoe ga je te werk?

Ik gebruikte een rol tule van 12 cm breed. Vervolgens knipte ik deze in 15 stukken van 50 centimeter lang. Zo kreeg ik een stapeltje tule stroken van 15 stukken. (12x50cm)

DIY; Trolls haarband

Elke strook vouwde ik dubbel om zo het midden te zoeken. Dit maakte ik vervolgens met een lus vast aan de haarband. Wanneer je een lus maakt haal je de uiteinden er weer doorheen. Dit herhaalde ik voor elke strook, net zo lang tot ik 15 stroken op de haarband had zitten.

DIY; Trolls haarband

In de film heeft Poppy roze haar met een haarbandje erin. Het haarbandje maakte ik van groen vilt. Ik legde de haarband op het vilt en tekende de binnenkant af, zo wist ik precies hoe wijd de haarband moest zijn.

DIY; Trolls haarband

Op de groene vilten haarband draagt Poppy een drietal bloemetjes. Deze maakte ik van groen en blauw vilt. Van het groene vilt knipte ik drie maal de groene blaadjes.

DIY; Trolls haarband

Dit deed ik vervolgens ook met de blauwe bloemblaadjes. Het geheel naaide ik met een paar steekjes, met de hand, vast op het groene haarbandje.

DIY; Trolls haarband

Het enige wat ik toen nog moest toen was het haarbandje vast naaien op de Trolls haarband. Dit deed ik ook weer met de hand met een paar kleine steekjes.

Het enige wat ik nog moest doen was een blauw lintje boven aan de ‘haren’ zodat er echt Trolls haar ontstond.

De eerste stappen herhaalde ik vervolgens nog met een blauwe haarband en blauw tule. Zo maakte ik de jongensversie van de Trolls haarband. Het haar van Branch/Knoest.

DIY; Trolls haarband

De kleine man vond ze erg cool en poseerde dan ook even voor me met  de blauwe Trolls haarband.

DIY; Trolls haarband

Hoe vind je ze geworden? Heb je ook al eens een Trolls haarband gemaakt?

De film is te gek en Trolls zijn overal. De merchandise is vrij prijzig daarom laat ik je zien hoe je zelf een Trolls haarband kunt maken.
Handtekening


♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment on DIY; Trolls haarband

 1. Yolanda
  13 maart 2017 at 11:21 (7 jaar ago)

  De Trolls haarbanden zijn erg mooi geworden!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.