Het kost je even tien uur vliegen met een hyperactieve dreumes op schoot maar dan zit je heerlijk met je voeten in het Caribische zand. Ruim een week geleden vlogen we met z’n vieren naar Curacao en daar genieten we de komende week nog even lekker van het eilanden elkaar. Vandaar dat het even rustig is op Fulltime Mama.nl maar dat kunnen jullie me vast vergeven als jullie deze (ietwat gekke) update lezen. 

Vliegen met een dreumes

Afgelopen najaar bedachten we dat het leuk zou zijn om mijn zusje op te zoeken die hier stage loopt. Een erg tof idee tot ik ontdekte dat onze hyperactieve dreumes zonder zitvlees dan tien uur lang op schoot moet zitten. We hebben natuurlijk al wel vaker gevlogen en ook verre reizen met de kinderen gemaakt maar deze dame is toch net een ander geval dan haar broer. Ik kreeg er dus een beetje de zenuwen van. Vliegen met een dreumes als de onze leek me niet echt het beste idee van Nederland, Zoals ik al zei dat we veel reizen hadden, hadden we eens een reis gehad roller Scooters over het hele land, maar het was nooit zo.

Volledig voorbereid en vol goede moed begonnen we aan onze vliegreis. We hadden er zin in en de kinderen waren vrolijk, dit moest goed komen! Nadat we de kleine dame en heer lekker hadden laten rennen op het vliegveld snoerden we het stel vast in de Dreamliner. De kleuter vond het allemaal weer prima, die vermaakte zich wel met het entertainment programma. De drukke dreumes vond het wat lastiger. Stil zitten is overrated dus mevrouw klom de hele (lees; 10 uur lang) over ons heen, rende door het gangpad, ging overal even buurten en at de halve voorraad koekjes op. Maar… ze waren lief en vrolijk en moe kwamen we dan ook aan op Curacao.

Avonturen met de huurauto

Op social media heb je wellicht al gezien wat we tot nu toe allemaal al hebben gedaan. Sommige activiteiten hadden echter wel wat voeten in de aarde. Zo huurden we na een paar dagen een huurauto. Zo konden we lekker het eiland ontdekken en waren we vrij om te gaan en te staan waar we wilden. Al snel gingen we dan ook op pad naar de struisvogelfarm.

Na dit educatieve en leuke uitje bedacht ik dat het leuk was om een stukje het natuurgebied in te rijden. Op de kaart stond een uitkijkpunt wat met de auto te bereiken was. Zo gezegd, zo gedaan. Na een woeste rit over onverharde wegen, die je normaal met een 4×4 zou doen, kwamen we NIET aan bij een uitkijkpunt. Uhm ja.. het uitkijkpunt bleek nogal een bevalling om te bereiken met een klein autotje. Op het moment dat we vervolgens de verharde weg weer op wilden rijden, bleef onze auto vast hangen op een heuvel. Opeens begon het mij te dagen waarom de dame van het verhuurbedrijf aan had gegeven dat dit GEEN 4×4 was en dat je dus niet overal kon rijden. Juist ja. Na wat wiebelen en gassen kregen we de auto weer in z’n achteruit en hebben we het hele eind weer terug gereden. Eind goed al goed.

Naar de haaien

Je snapt dat dit niet ons enige avontuur was deze eerste week. Afgelopen week maakten we namelijk een uitstapje naar het Curacao Sea Aquarium. We waren nog geen 3 minuten binnen of we hadden het alweer voor elkaar.

Een medewerker wenkte ons omdat hij net de grote verpleegsterhaaien buiten ging voeren. Leuk, daar wilden we wel bij zijn. De kinderen mochten deze haaien inktvissen en haring voeren. De echtgenoot tilde de kleine dame op, die diezelfde dag bloedchagrijnig wakker was geworden, zo kom mevrouw de haaien ook goed zien. De kleuter gooide zijn eerste visje en de haaien waren heerlijk aan het smikkelen. Tot ik in mijn ooghoek iets glinsterends voorbij zag komen en de echtgenoot verschrikt hoorde roepen. Jawel, meneer presteerde het om zijn peperdure zonnebril in het water te laten vallen. Zucht.. Na wat geslurp en gespetter in het water was deze nergens meer te bekennen.

Nieuwe week, nieuwe kansen

Na al deze avonturen nemen we maar weer eens de tijd om een drankje te doen op het strand. We hebben nog een week te gaan op Dushi Curacao dus vergeet niet om Fulltime Mama.nl te volgen op Instagram en/of Facebook, waar ik dagelijks foto’s plaats. Zo blijf je op de hoogte van al onze avonturen én hoef je ons niet te lang te missen.

Handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on Gekke avonturen op Curacao

 1. Nathalie
  6 maart 2017 at 20:37 (7 jaar ago)

  Heel gaaf, maar inderdaad met de dreumes lijkt me dat wel een opgave!
  Enne… ik hoop dat deze week iets beter zal zijn!

  Beantwoorden
 2. Volgmama
  3 maart 2017 at 12:46 (7 jaar ago)

  Wat ontzettend gaaf! geniet er nog even een paar dagen van 🙂

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.