Door debbie; Appels die net te lang liggen…. ik denk dat iedereen dat weleens heeft. Appeltaart of appelcake is altijd een goede optie om alsnog iets met de appels te maken maar niet zo gezond. Daarom maakte ik vandaag deze knapperige appelchips met maple syrup en kaneel. 

Tips voor je appelchips

Om de appels zo dun mogelijk te snijden kun je het beste gebruik maken van een mandoline. Zo worden je plakjes ook allemaal even dun. Mijn mandoline was helaas kapot maar met een vlijmscherp mes kun je ook prima dunne plakjes snijden.

Doe dit klusje dus wel even zonder je kinderen erbij. Want even niet opletten en je hebt een snee in je vingers. Dit is trouwens ook ideaal om mee te geven naar school als gezonde snack. Uiteraard is het geen vervanging van een stuk fruit maar het is wel iets zoets en toch een stuk gezonder dan een snoepje!

Recept; zoete appelchips
Wat heb je nodig?

Ingrediënten

• 3 appels

• 3 eetlepels maple syrup

• 1/2 theelepel kaneel

Hoe ga je te werk?

1. Verwarm de oven voor op 95 graden Celcius en bekleed 2 of 3 bakplaten met bakpapier.

2. Was de appels, ontdoe ze van het klokhuis met een appelboor en snijd ze in dunne plakjes.

3. Leg de plakjes op de bakplaten.

4. Meng de maple syrup met kaneel en bestrijk de appels met het mengsel met behulp van een kwastje.

5. Droog de appels in 2 uur. Draai ze na een uur om.

6. Als je ze na het bakken van het bakpapier haalt, worden ze nog knapperiger!

zouden jouw kinderen het liefst alleen maar chips en snoepjes eten? Geef ze dan eens appelchips, veel gezonder maar net zo lekker.

Dit artikel is geschreven door Debbie Bodewes. Meer van Debbie vind je op haar blog Deb’s Bakery & Kitchen.♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.