Elk kind leert natuurlijk op zijn of haar eigen manier. Kinderen leren en ontdekken de wereld vooral spelenderwijs. Die ontwikkeling vindt veelal plaats in een bepaald tempo. Toch verloopt de ontwikkeling van kinderen niet altijd even eenvoudig. Sommige kinderen vindenhet bijvoorbeeld lastig om een bepaalde beweging te maken. Andere kinderen lukt het niet om specifieke vaardigheden onder de knie te krijgen. In dat geval biedt kinderfysiotherapie vaak uitkomst.
Waarom een arts een kind doorverwijst naar een fysiotherapeut
Als ouder kun je op diverse manieren signalen krijgen dat het met je zoon of dochter niet helemaal lekker loopt. Misschien heb je wat feedback gekregen van de school waar je kind op zit of bemerk je zelf een ontwikkelingsachterstand. Het is altijd goed om hiervoor een afspraak te maken bij de huisarts. Er zijn meerdere redenen op te noemen waarom een huisarts een kind doorverwijst naar een kinderfysiotherapeut. Vaak zijn er bewegingsproblemen in het spel na een ongeval, ziekte of handicap.
Wat kan een kinderfysiotherapeut voor kinderen betekenen?
Een kinderfysiotherapeut kan op diverse manieren iets voor jouw zoon of dochter betekenen. Het is belangrijk dat een kind ondanks een aandoening of ziekte toch in staat is om de mogelijkheden die er zijn optimaal te benutten. Soms lukt het niet om mee te komen in het oefenen van vaardigheden op school. Schrijven gaat misschien lastig of soepel bewegen zit er gewoon niet bij. Een kind kan ook kampen met astma of wat paniekerig zijn. En natuurlijk kunnen er tijdens het sporten de nodige blessures worden opgelopen. In al dat soort gevallen is het prettig als een kind langs kan gaan bij een kinderfysiotherapeut.
Hoe kinderen eenvoudige blessures kunnen voorkomen
Veel blessures bij kinderen worden opgelopen tijden sport en spel. Kinderen hebben nu eenmaal brozere botten dan volwassenen. Een kinderfysiotherapeut onderzoekt dan ook waar het precies misgaat. Beweegt het kind op een bepaalde manier die misschien niet zo handig is? Een fysiotherapeut geeft niet alleen instructies en adviezen, maar doet ook samen met een kind oefeningen. Soms wordt dit gedaan met speelgoed dat past bij de leeftijd van het desbetreffende kind. Het uitgangspunt vormt altijd dat de ontwikkeling van het kind centraal staat.
Sportblessures voorkomen
Sportblessures bij kinderen kunnen voorkomen worden door een goede warming-up en het dragen van de juiste sportkleding. Toch een blessure opgelopen? Ga altijd langs de huisarts. Twijfel jij of het de moeite waard is om met je zoon of dochter langs te gaan bij de kinderfysiotherapeut voor een voorspoedig herstelproces? Je kunt natuurlijk altijd je huisarts of specialist raadplegen voor een passend advies.
Voor meer informatie, kijk ook op:
https://fysio-amsterdamcentrum.com/
♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥