Met al dat mooie weer zijn we erg veel buiten maar het knutselhart van mijn kleuter blijft toch kloppen. Zo moet ik af en toe toch echt even  naar binnen om samen met de kleine man te knutselen. Om zijn fantasie te prikkelen bedacht ik dan ook een leuk teken opdrachtje. Tekenen met kleuters is namelijk iets wat enorm leuk is om te doen en te zien. 

Teken ontwikkeling

Sinds ik een potlood vast kan houden ben ik altijd aan het tekenen geweest. Hele tekenboeken tekende ik vol. Als je de tekeningen bekijkt zie je een hele ontwikkeling. Deze ontwikkeling kun je bij je eigen kinderen ook zien en ik vind dat zelf te gek om te volgen.

Beide kinderen kregen dan ook van jongs af aan een potlood in hun handen gedrukt en gelukkig vinden ze het beide ook erg leuk. De jongste is anderhalf en zet vooral ongecontroleerde krasjes maar kan al wel haar potlood over het papier bewegen. De oudste is 4,5 en tekent nu herkenbare dingen. De bekende kopvoeters (Een hoofd met benen eraan vast) maken al plaats voor poppetjes met een buik. De armen worden weliswaar nogal eens vergeten maar je ziet daadwerkelijk dat het mensen zijn.

Nu hij zich steeds verder ontwikkeld op het gebied van tekenen, leek mij het  leuk om hem eens een klein tekenopdrachtje te geven. Gewoon om eens te zien wat hij daarmee zou doen en omdat meneer weer heel graag wilde knutselen.

Tekenen met kleuters

Aangezien ik tekenen met kleuters zo leuk vind maar het nu iets gerichter aan wilde bieden gaf ik meneer een stapel tijdschriften. Met een schaar  knipten we hoofden, benen  en lichamen van mensen een dieren uit. Het viel me op dat mijn kleuter dit echt al netjes uit kon knippen.

Tekenen met kleuters; fantasie

Vervolgens plakten we wat plaatjes op een groot vel papier en vertelde ik meneer dat hij nu de ontbrekende lichamen eraan mocht tekenen. Ze hoefden niet te kloppen maar hij mocht zelf weten wat hij eraan vast tekende. Uiteraard kwamen daar draken-stekels en haaienvinnen bij kijken.

Tekenen met kleuters; fantasie

Hij vond het zo leuk om te doen dat we nog twee vellen papier vol plakten en tekenden. Ook Freek Vonk werd gepimpt met een klompvoet en natuurlijk een heuse gifslang op zijn buik. Dit is dus zeker voor herhaling vatbaar.

Tekenen met kleuters; fantasie

Heb jij dit al eens geprobeerd met je kind(eren)?

Handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments on Tekenen met kleuters; fantasie

 1. Kreanimo
  29 maart 2017 at 18:45 (7 jaar ago)

  Hé, ik kende jouw blog helemaal niet.
  Ik zag dat je misschien met de crea-hop zou mee willen doen en dus kwam ik eens kijken.

  Dit is leuk bedacht. Zo hebben ze ook tekenboeken, waar je iets bij moet tekenen.

  Beantwoorden
  • Bianca
   29 maart 2017 at 18:48 (7 jaar ago)

   Ja ik hoorde iets over de crea-hop van Fleur dus ik was benieuwd. Even kijken of het gaat lukken

   Beantwoorden
 2. Anita Willems
  27 maart 2017 at 07:16 (7 jaar ago)

  Wat een leuk idee! Mijn dochters zijn ook echte creativelingen, tekenen, knutselen, maakt niet uit. Heb jij ook zoveel tekeningen van je kinderen bewaard? Ik wel, kan er moeilijk afstand van doen, juist omdat je de ontwikkeling kan zien.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.