Weet jij eigenlijk wel wat je kwaliteiten zijn? Of welke eigenschappen een complimentje waard zijn? Wellicht weet jij dat wel maar zou je dochter of zoon ook weten wat zijn schatten zijn? Wat haar/zijn waardevolle kwaliteiten en eigenschappen zijn. Of is dat iets waar jullie het eigenlijk nooit over hebben? Het spel Schatgravers brengt daar nu verandering in en wij hebben dat alvast mogen testen. 

Hooggevoelig

Van kindercoaches Matty van de Rijzen en Greetje Welten ontvingen wij het spel Schatgravers. Een kwaliteitenspel voor iedereen vanaf 5 jaar oud. Een spel wat te gebruiken is in coaching-situaties maar ook zeker gewoon thuis in het gezin. Dat laatste deden wij.

Mijn oudste is bijna vijf, een gezellige vrolijke kleuter maar ook een hooggevoelig jongetje. Dat laatste zie ik als een enorme kwaliteit maar zorgt er bij hem nogal eens voor dat hij niet zo zelfverzekerd is. Schatgravers kwam dus als geroepen want meneer is een enorme spelletjesfanaat en dit zou hem dus wel eens kunnen triggeren om zijn kwaliteiten te zien. Ik was erg benieuwd in hoeverre de kleine man inzicht zou hebben in zijn eigen kwaliteiten en eigenschappen.

Schatgravers, het spel

Schatgravers werkt eenvoudig. Het spel bestaat uit 107 schatkaarten, bedoeld om eigenschappen van jezelf of andere spelers te ontdekken. Met teksten als ‘lef’, ‘vrienden maken’ en ‘betrouwbaar’. Verder beschikt elk spel over 120 karweikaarten; zinnige en speelse opdrachten. Denk aan: ‘Stel je hebt vleugels, waar zou je naar toe willen vliegen?’. En: ‘Wat was de eerste fijne gedachte die je vandaag hebt gehad?’.

vergroot-het-zelfvertrouwen-van-je-kind-met-schatgravers-1

Het spel is dusdanig ontworpen dat je het zo moeilijk of makkelijk kan maken als je zelf wilt. Er is een basis spelvorm die je aan kan passen of uit kan breiden. Wij kozen ervoor om de eenvoudige versie te spelen, waarbij ik vooraf de kaartjes sorteerde.

Zo filterde ik ‘lastige’ opdrachtjes eruit of begrippen die mijn zoontje wellicht nog niet zou begrijpen. Op deze manier kun je ook de lengte van het spel aanpassen. De spanningsboog van een kleuter is nog niet zo groot als die van een puber. Een spel als dit, waarbij je veel na moet denken, moet niet te lang duren voor een jong kind. Wij speelden dit spelletje dan ook zo’n 20 minuten en kwamen in die korte periode al op een mooi beeld van onszelf.

Hoe vonden wij het

Schatgravers is een spelletje wat niet alleen leuk is om te spelen maar wat ook enorm leerzaam is. Zo kwam ik tot de ontdekking dat mijn zoontje op bepaalde punten heel zelfverzekerd is. Eigenschappen waarvan ik dacht dat hij die niet onder de knie had, gaf hij juist aan dat wel te kunnen op school.

Ook was het erg leuk om aan de slag te gaan met de opdrachtkaartjes. Het geven van complimenten aan een ander, maar ook een complimentje geven aan jezelf. Ik vond het mooi om zo een kijkje te krijgen in het brein van mijn kleuter. Wat vind hij nou mooi aan zichzelf, waar is hij trots op en wat vind hij fijn van mij? Het was opmerkelijk om te zien dat  hij zich al zo goed kan verwoorden en zoveel aandacht heeft voor een ander.

schatgravers

Een zeer waardevol spel dus voor ons en zeker een aanrader voor andere gezinnen, maar ook in de klas of in coachings-situaties.

Meer informatie over Schatgravers vind je op; http://www.schatgravers.com

Is jouw kind(eren) zich bewust van zijn/haar kwaliteiten en eigenschappen?

Handtekening

sponsor♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment on Vergroot het zelfvertrouwen van je kind met Schatgravers

  1. Inge Vandecaetsbeek
    26 maart 2017 at 11:54 (7 jaar ago)

    Dag Bianca, wat een fijn artikel. Ik ben heel benieuwd naar het spel. Onze beide kinderen en ikzelf zijn hoogsensitief. Het lijkt me heel fijn om dit spel samen te spelen. Papa mag natuurlijk ook meespelen 🙂

    Ik ga alvast meer info opvragen. Ik heb namelijk ook een webshop voor baby’s & kids en zit met vele plannen om deze shop nog een extra dimensie te geven.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.