Nog een paar dagen en dan kunnen we officieel af gaan tellen naar de kerst. Vorige jaar kreeg mijn kleine man een standaard adventskalender in zijn schoen. Je kent ze wel, die kartonnen dingen met chocolaatjes erin. Hartstikke leuk natuurlijk maar dit jaar wilde ik iets anders.

De adventskalender van de Action is voorlopig nog in gebruik als Sint aftelkalender dus ik moest iets anders verzinnen. Ik sprokkelde wat hout in het bos en vouwde heel veel papiertjes om een adventskalender te maken.

DIY; Adventskalender

Ik kwam op het idee om een adventskalender te maken met doosjes. In elk doosje kun je dan een activiteit of iets lekkers doen. Dit betekende alleen wel dat ik een patroontje moest vinden om op een eenvoudige manier 24 doosjes te maken. Even speuren op internet bracht me op een traktatieblog met een tutorial op youtube.  Deze tutorial laat zien hoe je een doosje vouwt zonder knippen of plakken. Na even oefenen had ik het vouwen onder de knie en kon ik aan de slag.

Wat heb je nodig?

adventskalender

 • Vierkant papier
 • 4 takken
 • touw of lint
 • rietjes
 • schaar
 • papier met cijfers of stickers
 • Iets lekkers om erin te doen of opdrachtjes

Wij beginnen met aftellen op 1 december aanstaande. Tot de kerst mag de kleine man dan elke dag een doosje open maken. Ik maak dus 24 doosjes. Ik gebruik vierkant papier uit een kerstblokje van de Action. Zo heb ik alle doosjes in dezelfde kleurstellingen, zodat het één geheel wordt. Ik volg de handleiding in de link die ik hierboven gaf en vouw 24 doosjes. Als alle doosjes gevouwen zijn maak je in elk doosje een gaatje. Doe dit aan de zijkant. Knip touwtjes of lintjes van zo’n 12cm en doe deze door het gaatje. Om het touwtje op zijn plek te laten zitten knoopte ik er een stukje van een rietje aan. Zo kan het touwtje niet door het gaatje heen schieten. Zoals je op de foto hieronder kunt zien.

adventskalender

Om de doosjes af te maken plak je op elk doosje een cijfer. De datum van de dag waarop het doosje open mag. Ik koos in Word een ander lettertype voor elk cijfer en printte het vervolgens uit. Zo zien de cijfers er wat speelser uit.
Verdeel de doosjes nu over 4 takken. Zorg dat de takken allemaal net zo lang zijn. Meet de breedte van 6 doosjes op rij, zo lang moet je tak minimaal zijn. Vervolgens knoop je een touwtje of lintje aan de bovenste tak, lang genoeg om hem op te hangen waar je wilt. Nu knoop je de eerste 6 doosjes aan de bovenste tak. Vervolgens knoop je aan elke kant van de tak een touwtje en daar hang je de volgende tak aan. Ga door tot je 4 takken hebt hangen met aan elke tak 6 doosjes.

adventskalender

Klaar is je adventskalender! Je hoeft hem nu alleen nog maar te vullen. Ik vulde de doosjes met activiteiten en met hier en daar een lekker chocolaatje. Zo is het elke dag een verassing wat er in het doosje zit.

Hebben jullie al een adventskalender? Wat doen jullie erin?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on DIY; Adventskalender

  • Bianca
   29 november 2015 at 11:23 (9 jaar ago)

   Dank je wel! Was erg leuk om te maken

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.