Morgen is het Werelddierendag. Een dag die in het leven is geroepen om even stil te staan bij dieren en wellicht iets extra’s te doen. Onze beestenboel thuis wordt elke dag gruwelijk verwend dus daar verandert morgen niets aan. De vogeltjes in de tuin verwennen we echter wel even extra. We hebben een vogelhuisje gemaakt van een pak babyvoeding. Daar hebben we er toch genoeg van.

Zelf een vogelhuisje knutselen

Wat heb je nodig voor het vogelhuisje?

vogelhuisje

  • Een leeg pak babyvoeding
  • verf
  • kwasten
  • mesje
  • touw
  • vogelvoer

Hoe ga je te werk?

vogelhuisje

Voordat je begint zorg je dat het pak goed schoon is en droog. Vervolgens snij je, met een mesje, een vierkantje uit het pak. Doe dit aan de voor- en achterkant. Zorg dat je ongeveer een halve centimeter vanaf de onderkant begint. Zo valt je vogelvoer er niet direct uit wanneer je dit op de bodem legt. Daarnaast is het ook handig om rekening te houden met de grootte van een vogeltje. Ze moeten er natuurlijk weer in kunnen. Maak daarna alvast twee gaatjes voor het touwtje, bovenaan het pak, net onder de deksel. Als al het snijwerk klaar is kunnen jullie gaan verven. Mijn kleine man begon met drie kleuren die binnen enkele seconden door elkaar waren gesmeerd tot een bruinig goedje. Camouflage-kleuren zullen we maar zeggen. Laat de verf goed drogen. Wanneer het vogelhuisje helemaal droog is bevestig je een touwtje door de gaatjes. Hiermee kun je hem ophangen. Nu hoef je alleen nog maar een laagje vogelvoer in je vogelhuisje te doen en klaar ben je!

vogelhuisje

Wij hebben het vogelhuisje opgehangen aan de voederpaal in de tuin. Binnen enkele minuten zaten er koolmeesje te smullen. Helaas kreeg ik dat niet op de foto. Ik weet het, een gemiste kans. Wel erg leuk om te zien dat het in de smaak valt.

Doen jullie nog iets extra’s op Werelddierendag?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.